News

Tensiuni la Guvernare. Cîmpeanu îl acuză de traseism pe Cioloș: „Afirmi că Liviu Dragnea îţi este amic”

27.12.2020 | 21:51
Tensiuni la Guvernare Cimpeanu il acuza de traseism pe Ciolos Afirmi ca Liviu Dragnea iti este amic
ADVERTISEMENT

Continuă tensiunile la Guvernare și atacurile între Dacian Cioloș și noul ministrul al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Coaliţia PNL-USR-PLUS-UDMR a avut deja parte de destule afirmații veninoase, chiar dacă liderii formaţiunilor au convenit anterior să fie liniștiți în discursul public.

ADVERTISEMENT

Prima săgeată a fost lansată de liderul PLUS, Dacian Cioloş.Acesta se declara nemulțumit de faptul că liberalul Sorin Cîmpeanu a ajuns să ocupe postul de ministru al Educației. Nu a trecut mult și Cîmpeanu a reacționat dur și agresiv.

Cîmpeanu îi răspunde lui Cioloș: ”Atunci când eşti imaculat, ai voie să faci aceste acuze”

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat miercurea trecută, în aceeaşi zi în care guvernul coaliţiei de dreapta era votat în Parlament, că are o „nemulţumire” cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern.

ADVERTISEMENT

Fostul premier îl critica pe Cîmpeanu pentru modul în care acesta a acţionat politic în ultimii ani. Cioloş a declarat printre altele că partenerii de coaliţie nu au avut posibilitatea de a interveni asupra propunerilor făcute de partide.

„Mi s-au cerut explicaţii şi cred că în noua configuraţie în care USR PLUS are responsabilitatea guvernării e nevoie să vorbim deschis şi cu transparenţă şi despre probleme sau lucruri pe care vrem să le facem sau să le asumăm împreună cu partenerii de coaliţie, dar şi despre lucruri cu care nu suntem confortabili.

ADVERTISEMENT

Asta am promis, asta fac. La fel ca o mare parte a societăţii civile, şi eu, personal, am o nemulţumire cu privire la  prezenţa lui Sorin Câmpeanu în Guvern – şi, la fel, mulţi colegi ai mei. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acţionat politic şi profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent şi o referinţă pentru educaţia din România”, a relatat pe Facebook, Dacian Cioloş.

Reacția lui Cîmpeanu nu s-a lăsat așteptată

Noul ministru al Educaţiei a declarat că n-a înțeles deloc atacul unui coleg de coaliție şi a explicat că de la început şi-a dorit să facă parte dintr-un partid de centru-dreapta, conform Adevărul-live.

ADVERTISEMENT

„Atacul nu l-am înţeles deloc. E ceva de genul că a pus pe cineva care nu ştie să gătească pentru că nu poate conduce maşina. Poate nu ştiu să gătesc, dar ştiu să conduc maşina. N-am înţeles sensul acestui atac. Acest guvern va funcţiona. Această colaborare între ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii va exista,” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu sugerează că Dacian Cioloş ar fi practicat traseismul politic

„Atunci când eşti imaculat, poate e de înţeles să faci aceste acuze. Însă când în anii 90 ai fost în conducerea PUNR, după care ai fost ministru într-un guvern minoritar PNL, după care ai fost susţinut de PDL.

Te întorci într-un guvern tehnocrat susţinut de PSD. Afirmi că Liviu Dragnea îţi este amic şi că este de încredere, după care fondezi PLUS. Putem să le numărăm? E bine să judecăm lucrurile. Dar trec peste lucrurile astea. Avem problemele cronice din educaţie. Peste asta se suprapun problemele sanitare şi economice”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

ADVERTISEMENT