News

Tensiuni mari în SUA: Un tânăr de culoare a fost ucis de poliție. Video

03.09.2020 | 11:41
Tensiuni mari in SUA Un tanar de culoare a fost ucis de politie Video
ADVERTISEMENT

Tensiunile cresc și mai mult în Statele Unite ale Americii (SUA), după ce încă o persoană de culoare a fost ucisă de poliţie. Tragedia s-a produs miercuri la Washington.

Din primele informații, se pare că victima este un tânăr afro-american în vârstă de 18 ani. Acesta era într-o mașină alături de alți bărbați înarmați. Autovehiculul a fost oprit de oamenii legii, iar unii dinstre suspecți au fugit. Un polițist a tras cu arma și l-a împuscat pe omul de culoare.

ADVERTISEMENT

Trayon White, un politician local, a cerut să fie difuzate imaginile captate de camerele poliţiştilor.

Black Lives Matter: ”Nu lăsaţi mass-media să acopere acest caz”

Poliția din Washington a fost anunțată de prezența unor oameni cu arme, care s-ar afla într-o mașină.

ADVERTISEMENT

”Când s-au apropiat de vehicul, unii dintre suspecţi au fugit pe jos şi un poliţist a tras cu arma lui. Credem că subiectul avea o armă în acel moment”, a declarat şeful poliţiei din capitala SUA, Peter Newsham, în cursul unei conferinţe de presă.

”Nu vor scăpa de asta, nu lăsaţi mass-media să acopere acest caz”, a cerut filiala din Washington a mişcării Black Lives Matter. De altfel, mai multe persoane s-au adunat noaptea trecută în fața unei secții de poliție din capitala Statelor Unite, pentru a protesta după moartea tânărului.

ADVERTISEMENT

America este cuprinsă de o mişcare istorică împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei. Sub motto-ul ”Black Lives Matter”, zeci de mii de oameni au protestat după ce a fost omorât brutal George Floyd pe 25 mai 2020, în Minneapolis. Din acel moment s-a născut un manifest împotriva a sute de ani de asuprire a persoanelor de culoare. America e măcinată de tensiuni uriașe înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie.

Oameni importanți, vedete,  au criticat din plin modul cum acționează poliția în SUA. Sub tirul bombardamentelor a fost și Donald Trump. Un lucru e cert, tensiunile vor crește și mai mult după decesul tânărului din Washington.

ADVERTISEMENT
  • ”Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”  Abraham Lincoln ( președinte SUA între 1861-1865).
ADVERTISEMENT
Tags: