News

Tensiuni pe plajele din Italia! Turiștii acuză că sunt discriminați din cauza COVID-19

16.07.2020 | 16:21
Tensiuni pe plajele din Italia Turistii acuza ca sunt discriminati din cauza COVID19
ADVERTISEMENT

Italia a deschis granițele pentru turiști, însă cei care au călătorit în Lombardia s-au plâns că sunt discriminați. Este primul sezon de vacanță în Italia de la apariția noului coronavirus, care a făcut ravagii în Peninsulă. 

Locuitorii din Codogno, în provincia Lodi, primul oraș din grav afectat de COVID-19 din Lombardia, s-au plâns că încercările de a rezerva vacanțe în alte părți ale Italiei au fost respinse după ce au dezvăluit că vor călători dintr-o fostă “zonă roșie”.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia s-a numărat și Davide Passerini, care locuiește în Codogno, dar este primarul orășelului Fombio, tot unul printre orașele care au instituit timpuriu carantina. Rezervarea sa pentru un weekend în Toscana a fost respinsă după ce proprietarul a descoperit de unde era:

Tensiuni pe plajele din Italia: “Chiar dacă sunt episoade rare, prejudecățile acestea îți lasă un gust amar”

“Chiar dacă sunt episoade rare, prejudecățile acestea îți lasă un gust amar. Este rezultatul ignoranței în rândul celor care nu înțeleg că persoanele care provin din primele zone roșii sunt, astăzi, mai puțin susceptibile de a aduce virusul. 

ADVERTISEMENT

Nivelul de contagiune în aceste locuri este aproape de zero și a fost de foarte mult timp. Dar, în mintea unor oameni, Codogno rămâne sinonim cu boala infecțioasă”, a spus Passerini, citat de Guardian.

În timpul unei intervenții la o emisiune radio din Italia, un cuplu dintr-o altă zonă afectată de virus a vorbit despre faptul că a rezervarea de la un hotel le-a fost retrasă, motivul fiind faptul că hotelul a fost rezervat în întregime.

ADVERTISEMENT

“A fost cea mai densă mulțime pe care am experimentat-o vreodată. Nu au existat măști și nu s-a respectat nici cea mai mică distanță”

În același timp, temperaturile sunt în creștere, iar oamenii respectă rareori distanțarea fizică. Pe o plajă din Ostia, în apropiere de capitala Roma, o tânără de 20 de ani a încasat o palmă după ce a rugat un alt turist să își mute prosopul mai departe, pentru că între ei nu există o distanță sigură.

Marina Marzari, un psiholog din Veneto, a declarat că experiența recentă pe o plajă din regiunea Marche s-a transformat într-un iad, după ce grupuri mari de oameni au coborât la plajă fără să respecte niciun fel de regulă:

ADVERTISEMENT

“A fost cea mai densă mulțime pe care am experimentat-o vreodată. Nu au existat măști și nu s-a respectat nici cea mai mică distanță. Este foarte periculos. Cu toții am făcut sacrificii în ultimele luni, ne dorim o plimbare, dar când ieșim în situații de acest gen, nu suntem în siguranță”. 

Italienii au început să ia măsuri! Interzis accesul la plajă în sezonul estival al celor care nu respectă regulile de distanțare fizică

În unele zone încep să se ia măsuri. Autoritățile din Ischia, o insulă în afara statului Napoli, au impus săptămân trecută o lege de excludere, care va interzice accesul pe plajă celor care nu respectă regulile de siguranță pentru întreg sezonul estival.

Enzo Ferrandino, primarul din Ischia, a declarat pentru ziarele locale: “Trebuie să putem merge la plajă în siguranță. Le datorăm asta celor care respectă regulile pe o insulă care uneori este copleșită de egoism”. 

În Bordighera, un oraș de plajă din Liguria, au fost angajați stewarzi pentru a patrula plajele publice, iar un demers similar este planificat de autoritățile din Salerno, Campania.

Rata de transmitere a noului coronavirus în Italia a încetinit considerabil. În luna mai au început să se relaxeze măsurile de blocare, iar începând cu luna iunie, oamenii au putut călători între regiuni.

ADVERTISEMENT