News

Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu. Iran a capturat o navă aparținând Emiratelor Arabe Unite

16.09.2019 | 18:22
Tensiunile cresc in Orientul Mijlociu Iran a capturat o nava apartinand Emiratelor Arabe Unite

O patrulă navală a Gardienilor Revoluției din Teheran a interceptat o navă care transporta aproximativ 250.000 de litri de motorină. Nava suspectată de contrabandă avea la bord 11 membri care au fost arestați.

Navă suspectată de contrabandă reținută de Gardienii Revoluției

Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat în Golful Persic o navă care transporta carburant. Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de luni, 16 septembrie. Nava aparține Emiratelor Arabe Unite și avea la bord 11 membrii ai echipajului. „Nava a fost capturată în largul Insulei Tonb-e Bozorg din Golful Persic; echipajul a fost transferat autorităţilor din provincia Hormozgan”, au anunţat Gardienii Revoluţiei, conform agenţiei de presă ISNA, citată de Mediafax.

Acest incident survine în contextul în care Statele Unite ale Americii au acuzat Iranul de comiterea atacurilor care au vizat două rafinării din Arabia Sudită. Capturarea navei cu motorină ar putea amplifica tensiunile cu America.

Iranul a capturat o navă în Golful Persic
Nava capturată de Iran aparține Emiratelor Arabe Unite. Sursa foto: radiochisinau.ro

Vasul capturat de Teheran transporta motorină

„Acest vas naviga din Bandar Lengeh spre apele Emiratelor Arabe Unite (EAU) înainte de a fi reţinut la 20 de mile (32 de km) est de insula Grande Tomb”, a declarat generalul de brigadă Ali Ozmayi, conform Agerpres. Nava reținută de Teheran suspectată de contrabandă cu combustibil diesel a fost reținută, iar cei 11 membrii ai echipajului arestați, au declarat surse citate de agenţia de presă Fars.

Este a doua capturare de acest gen petrecut luna aceasta. Vă reamintim că în data de 7 septembrie 2019 un vas care transporta carburant de contrabandă a fost reținut în strâmtoarea Ormuz. La vremea respectivă cei 12 membrii ai echipajului de origine filipineză au fost arestați. Aceste două incidente intervin în escaladarea tensiunilor din Iran și SUA.

Președintele American Donald Trump a afirmat duminică, 15 septembrie, că Statele Unite ale Americii sunt ”pregătite să riposteze”. De asemenea, au fost realimentate temerile privind o escaladare militară între America și Iran.

 

 

 

 

Tags: