News

Tentativă de asasinat a unui ministru din Uganda. Fiica sa și șoferul au fost uciși. Video

Un ministru din Uganda a fost victima unei tentative de asasinat. În urma atacului, fiica sa și șoferul au fost uciși.
01.06.2021 | 16:27
Tentativa de asasinat a unui ministru din Uganda Fiica sa si soferul au fost ucisi Video
ADVERTISEMENT

Incident extrem de grav în statul african Uganda. Ministrul Muncii și Transporturilor din Cabinetul de la Kampala, Katumba Wamala, a fost victima unei tentative de asasinat.

În cursul zilei de marți, mai mulți bărbați înarmați l-au atacat şi rănit pe ministru, cel care în trecut a ocupat poziția de comandant al armatei din Uganda.

ADVERTISEMENT

În urma atacului, fiica demnitarului, Brenda Wamala, precum și şoferul acestuia, au fost uciși, scrie presa internațională.

Un ministru din Uganda a supraviețuit unei tentative de asasinat. Fiica sa, ucisă în atac

Nu mai puțin de patru atacatori, aflați pe motociclete, au deschis focul asupra mașinii care îl transporta pe generalul Katumba Wamala. Acesta se afla în suburbia Kiasasi a capitalei Kampala, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Imaginile care au apărut ulterior pe rețelele de socializare îl arată pe Wamala după atac, în stare de șoc. Acesta apare filmat lângă mașină, iar hainele lui sunt pline de sânge.

În același timp, în online circulă imagini cu mașina găurită de gloanțe și cartușe goale aflate pe jos.

ADVERTISEMENT

”S-a tras asupra lui… El a fost rănit și transportat la spital, iar șoferul lui a fost ucis”, a spus Flavia Byekwaso, purtător de cuvânt al armatei, conform unui post local TV citat de The Guardian.

”A suferit răni la ambii umeri”, a declarat parlamentarul Chris Baryomunsi pentru NBS. Fiica lui Katumba Wamala, care se afla în mașină alături de el, a fost ucisă, a relatat NBS.

ADVERTISEMENT

Ministrul din Uganda, o personalitate respectată în țara sa

Katumba Wamala este considerat unul dintre cei mai respectați politicieni și militari din Uganda. Actualul ministru al Muncii și Transporturilor a fost anterior șef de poliție, precum și comandant al armatei naționale.

În ultimii ani, statul din sud-estul Africii a fost zguduit de multe astfel de atacuri.  În iunie 2018, Ibrahim Abiriga, un politician și susținător înflăcărat al președintelui Yoweri Museveni, a fost împușcat și ucis în apropierea casei sale.

Anterior, fostul purtător de cuvânt al poliției, Andrew Felix Kaweesi, a fost asasinat în mod similar în aprilie 2017.

ADVERTISEMENT