Sport

Tentativă de blat la România – Muntenegru? Reacția Cristinei Neagu: „Mă știți deja”

25.03.2021 | 22:12
Tentativa de blat la Romania  Muntenegru Reactia Cristinei Neagu Ma stiti deja
ADVERTISEMENT

Cea mai bună handbalistă a României, Cristina Neagu, este acuzată de fosta sa colegă de la CSM București, Jovanka Radicevic, că a încercat să le convingă pe muntenegrence să nu combată în duelul cu tricolorele.


Cristina Neagu și Jovanka Radicevic neagă declarațiile apărute în presa din Muntenegru

UPDATE, 25 martie, ora 22:23 / Cristina Neagu a reacționat la declarațiile Jovankăi Radicevic, apărute în presa din Muntenegru. „Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile și înfrângerile se succed și doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâția ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoașteți deja și știți că mă feresc de polemici și îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă și chiar sacrificii. De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întamplat și la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește. Iar lucrul asta va rămâne neschimbat”, a declarat sportiva pentru FRH. Mai mult decât atât, și handbalista din muntenegru a revenit cu precizări și neagă că le-a transmis jurnaliștilor declarațiile care au apărut . „Dragi prieteni și fani, am fost mereu un persoană sportivă. O cunosc pe Cristina. Jurnaliștii încearcă să facă scandal din nimic, punându-mi cuvinte în gură, cuvinte pe care nu le-am zis niciodată. Am fost și vom fi mereu prietene și nu va ruina nimeni asta”, a scris Radicevic pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Președintele FRH, Alexandru Dedu și secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, au apărat-o și ei pe Cristina Neagu.

COMUNICAT

Ca reacție a publicării unor informații neadevărate ce afectează grav imaginea handbalului românesc și a…

Publicată de FRH – Federația Română de Handbal pe Joi, 25 martie 2021


Știre inițială, 25 martie, ora 19:03

România avea nevoie de o victorie la cinci goluri diferență pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar adversarele din Muntenegru nu au putut fi învinse decât cu 28-25.

ADVERTISEMENT

Jovanka Radicevic, extrema dreaptă a reprezentativei statului Muntenegru, a dezvăluit că Neagu i-a cerut de mai multe ori să rateze și să le lase pe românce să marcheze goluri suficiente pentru a se putea califica.

Tentativă de blat la România – Muntenegru? Dezvăluirile șocante ale Jovankăi Radicevic

În vârstă de 32 de ani, Cristina Neagu a devenit ținta unor acuze extrem de grave. Acestea au venit chiar din partea unei foste colege de la CSM București, Jovanka Radicevic. Aceasta a acuzat-o pe Neagu că le-a cerut muntenegrencelor să trântească meciul cu tricolorele, din ultima etapă a Turneului Preolimpic desfășurat la Podgorica.

ADVERTISEMENT

Dacă româncele ar fi câștigat la cinci goluri diferență, s-ar fi calificat împreună cu adversarele din Muntenegru la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Doar 28-25 a fost scorul pentru tricolore, care vor urmări de la televizotr meciurile care se vor juca în capitala Japoniei.

„Nici nu ne-am gândit în vreun moment la calculele altora. Când România avea 3 goluri avans, după ce am ajuns noi la 25 de goluri, Cristina Neagu a venit la mine și mi-a zis de mai multe ori „Joka, te rog să ratezi! Lasă-ne să mai marcăm două goluri!”. Eu i-am răspuns „Cris, nu am mingea. Dar chiar dacă ar fi să o am, nu aș face așa ceva”.

ADVERTISEMENT

În opinia mea, și dacă situația era inversată, româncele ar fi gândit la fel ca mine și ca celelalte fete din echipa noastră. Româncele au venit la hotel extrem de încrezătoare. Cu Neagu în prim-plan, ne-au spus din prima că ele se vor califica la Olimpiadă. Să fiu sinceră, a fost deranjant. A fost de parcă noi nici n-am fi existat.

Nu ne-au respectat. Și norvegiencele au făcut la fel, ba chiar se uitau după o cameră în care să poată sărbători calificarea. A fost dovada clară că nu am fost luate în serios. Trebuie să respecți toți adversarii pe care îi întâlnești”, a acuzat Radicevic pentru Reprezentacija, publicație citată de Telekomsport.

  • 28-25 s-a terminat partida Muntenegru – România;
  • 5 goluri era diferența de care româncele aveau nevoie pentru a se califica la Olimpiadă.

Cristina Neagu, dezamăgită după ratarea calificării: „Noi o să urmărim la televizor”

Cea mai bună jucătoare a naționalei și în meciurile de la Podgorica s-a declarat total dezamăgită după ce România a ratat calificarea la Olimpiadă. Ea le-a mulțumit, însă, suporterilor pentru sprijinul pe care li l-au arătat tricolorelor, în ciuda rezultatului dezamăgitor.

„Nu vreau să vorbesc despre cât de aproape am fost de calificare, sau despre arbitrajul din primul meci. Pentru că nimic nu mai contează acum, alții vor merge la Jocurile Olimpice iar noi vom privi la televizor. 

E nedrept? Probabil. Dar lucrurile sunt uneori nedrepte, atât în sport cât și în viață.
Vreau în schimb să vă mulțumesc pentru susținere. Mesajele voastre mi-au ajuns la inimă și multe dintre ele mi-au facut efectiv pielea de găină. Și am vrut să știți asta”, a scris Neagu pe Facebook.

  • 23 de goluri a marcat Neagu pentru România la Turneul Preolimpic.
ADVERTISEMENT