ADVERTISEMENT
News

Tentativă de fraudă la alegerile locale! Două persoane din județul Hunedoare au primit buletine de vot direct ștampilate

Autor: Robert Cristea | 27.09.2020 | 17:45
Tentativă de fraudă la alegerile locale! Două persoane din județul Hunedoare au primit buletine de vot direct ștampilate
Tentativă de fraudă la alegerile locale! Sursa foto: hepta.ro

Două persoane din Petroşani, judeţul Hunedoara au primit buletine de vot gata ştampilate. Oamenii legii au deschis o anchetă.

ADVERTISEMENT

Potrivit Poliţiei Hunedoara, incidentul s-a petrecut în jurul orei 12.00. Poliţia Municipiului Petroşani a fost sesizată de către preşedintele unei secţii de votare din oraş că doi alegători au reclamat faptul că au primit buletine de vot deja folosite.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de fraudă la vot şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Poliția face cercetări în acest moment.

Două persoane au primit buletine de vot ștampilate

A fost o zi agitată. Pe lângă incidentul din Hunedoara, M.A.I. a transmis că s-au primit 318 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la faptul că dintr-o secție de votare lipsește o ștampilă de vot. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că un bărbat și-ar fi exercitat dreptul de vot, iar apoi ar fi părăsit secția de votare, având ștampila asupra sa. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt,” a precizat M.A.I.

În Năvodari o persoană a primit 5 buletine de vot. Un caz similar s-a petrecut în Ciocârlia.

”Polițiștii au fost sesizați după ce membrii comisiei au constatat că un bărbat a introdus în urne 2 buletine de vot și mai avea asupra sa alte 3. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru fraudă la vot,” transmite Ministerul Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

Vă amintim că M.A.I a cerut astăzi prelungirea votului după ora 21:00, unde este necesar acest lucru.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!