Fotbal intern

Tentativă de mită când Mirel Rădoi era la tineret! Prima reacție oficială

04.11.2020 | 22:30
Tentativa de mita cand Mirel Radoi era la tineret Prima reactie oficiala
Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a povestit că a existat o tentativă de mită în perioada când se afla la reprezentativa de tineret. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a povestit că a existat o tentativă de mită în perioada când se afla la reprezentativa de tineret. El a spus că prin interpuși s-a vorbit de o sumă de 50.000 de euro pentru aducerea unor jucători la lot.

Tehnicianul trece printr-o perioadă dificilă, el fiind arătat cu degetul de mai toți greii fotbalului românesc, care îl consideră vinovat pentru eșecurile din ultimele întâlniri.

ADVERTISEMENT

Rădoi a declarat că va analiza posibilitatea de  a părăsi conducerea echipei naţionale în luna noiembrie, după ultimele meciuri din Liga Naţiunilor.


UPDATE, 4 noiembrie, ora 22:31 / Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a reacționat la dezvăluirea lui Mirel Rădoi și îi cere selecționerului să probeze acuzațiile.

ADVERTISEMENT

”Plec de la un principiu pe care trebuie să-l respectăm toți. Când facem afirmații, trebuie să ne bazăm pe fapte, pe cifre și pe argumente. Când facem o afirmație, ne-o asumăm și venim cu probe.

Dacă s-a întâmplat așa ceva, nu este în regulă. Pentru că, la nivelul fotbalului românesc, trebuie să începem să lucrăm pe credibilitate. Noi degeaba luăm cele mai bune măsuri și vrem să schimbăm imaginea fotbalului, dacă percepția publicului este alta. Asta este părerea mea. Dacă nu ai probe…

ADVERTISEMENT

În momentul de față există un departament de integritate și își poate face treaba. Dar e interesantă declarația și e periculoasă. O astfel de declarație trebuie analizată și prezentate probe”, a declarat oficialul LPF la emisiunea Digi Sport Special.


Știre inițială, 29 octombrie

Mirel Rădoi vorbește de o tentativă de mită când era selecționer la tineret

”Cineva a încercat oarecum. Iar eu am zis: sunt de acord, pentru un jucător, îţi iau banii 50.000 de euro şi îl chem, dar în secunda doi, după ce îmi dă banii, poliţia e la uşă”, a spus Mirel Rădoi despre tentativa de mită din perioada când se afla la cârma reprezentativei de tineret.

ADVERTISEMENT

”Au încercat să spună prin anumite persoane, să ajungă la urechea mea, că ar fi persoane în stare să-mi dea bani dacă ajung jucători la echipa naţională de tineret. În sistemul ăsta ne-am învârtit”, a mai declarat tehnicianul la Telekom Sport.

”Cine şi-a putut închipui că poate veni la mine, cu orice sumă de bani, ca eu să chem un jucător? La fel o să răspundă şi Florin Prunea, cel care a spus că mi-a făcut convocările directorul tehnic al naţionalei. Am ajuns la concluzia că, dacă nu acţionezi oamenii în instanţă, situaţiile se vor repeta”, a încheiat Rădoi.

În urmă cu câteva zile, fostul președinte al clubului Dinamo București, Florin Prunea, a afirmat că toate convocările care se fac la nivelul echipelor naționale trec prin mâinile lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

România va disputa trei partide în luna noiembrie, un meci amical şi ultimele două jocuri din Liga Naţiunilor, iar Mirel Rădoi are probleme în alcătuirea lotului din cauza problemelor medicale ale jucătorilor.

Portarii Costel Pantilimon și Cristi Bălgrădean au fost ”certați” de selecționerul echipei naționale a României pentru declarațiile făcute în ultima perioadă. Pantilimon s-a arătat deranjat de faptul că nu a fost personal sunat de selecționer pentru a fi chemat la lot, în timp ce Bălgrădean a fost contrariat că nu a fost convocat.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,26 este cota pentru ”PSF1” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT