News

Tentativă de sinucidere la metrou, în a doua zi de Crăciun. Circulaţia trenurilor a fost dată peste cap

Conducerea Metrorex anunță probleme în circulația garniturilor de metrou din cauza unei posibile tentative de suicid în stația Basarab.
26.12.2022 | 17:46
Tentativa de sinucidere la metrou in a doua zi de Craciun Circulatia trenurilor a fost data peste cap
Probleme la rețeaua de metrou din cauza unui incident în stația Basarab/ Foto: Facebook - Metrorex
ADVERTISEMENT

Metrourile circă pe un singur fir între stațiile Gara de Nord și 1 Mai, din cauza unei posibile tentative de suicid, a anunțat Metrorex, citată de Agerpres.

Metrorex informează că, astăzi, 26.12.2022, începând cu ora 15:20, circulaţia trenurilor de metrou a fost reorganizată, pe Magistrala 1 de metrou.

ADVERTISEMENT

Se circulă pe un singur fir între Gara de Nord şi 1 Mai. Reorganizarea circulaţiei s-a făcut ca urmarea a faptului că o persoană a căzut în calea de rulare în staţia Basarab şi a fost rănită.

Momentan, nu se cunosc cauzele producerii incidentului, este o posibilă tentativă de suicid”, a transmis compania care administrează rețeaua de metrou din Capitală.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns un echipa SMURD și unul de la Salvatorii Metrou pentru a acorda primul ajutor persoanei rănite.

Totodată, poliția încearcă să stabilească în mod exact dacă a fost vorba de o tentativă de sinucidere, ipoteza cea mai probabilă în momentul de față, sau de o cădere accidentală.

ADVERTISEMENT

Metrorex  a precizat că va comunica reluarea circulaţiei trenurilor de metrou în condiţii normale.

Metrorex a anunțat încă din iulie că intenționează să demareze un proiect de sporire a siguranței călătorilor, prin instalarea așa-ziselor porți anti-suicid. Acesta constă în amplasarea unor pereți din plexiglas dotați cu o ușă care se va deschide doar în momentul în care trenul staționează în zona peronului.

ADVERTISEMENT

Prima stație în care se vor instala porțile va fi cea de la Berceni.

Tags: