Sporturi

Teo Cercel, dat afară de Simona Halep înainte de Australian Open. Preparatorul fizic era cel mai vechi om din staff-ul româncei. EXCLUSIV

30.01.2020 | 17:10
Simona Halep a renunţat la Teo Cercel, cel mai vechi colaborator al său. sursa foto: instagram
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut un Australian Open solid, încheiat cu o semifinală palpitantă în primul turneu de Mare Şlem al anului. Totuşi, anul nu a început extraordinar pentru a doua jucătoare a lumii, fiind eliminată în sferturi de la Adelaide de Aryna Sabalenka, într-un meci în care Simona nu a contat.

Simona Halep l-a dat afară pe Teo Cercel înainte de Australian Open

Tocmai din acest motiv, imediat după Adelaide şi înainte de startul Australian Open, Simona Halep a luat o decizie care şi-a şocat apropiaţii: l-a dat afară pe Teo Cercel, preparatorul fizic din staff-ul său şi singurul om de care a fost alături fără întrerupere în ultimii ani, indiferent dacă antrenor a fost Wim Fissette, Darren Cahill sau Daniel Dobre.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Simona Halep a decis să renunţe la serviciile celui mai vechi colaborator al său. Fostul lider mondial a fost extrem de nemulţumită de pregătirea fizică a lui Cercel la turneul de la Adelaide.

Simona a fost extrem de vocală chiar la primul meci al anului, când, la un on-court coaching, a fost extrem de iritată într-o discuţie cu Darren Cahill. Surprinzător la acel moment, Halep a fost deranjată de preparatorul fizic Teo Cercel!

ADVERTISEMENT

“Spune-i lui Teo că sunt foarte obosită! Am obosit”, a tunat Simona în faţa camerelor TV, la prima confruntare din 2020, cu Ajla Tomljanovic. Până la urmă, Simo a reuşit să câştige, dar cu mari emoţii, scor 6-4, 7-5. A pierdut apoi fără drept de apel în următoarea partidă, cu Aryna Sabalenka.

Teo Cercel era cel mai vechi colaborator al Simonei

Din acest motiv, Simona a decis să renunţe la serviciile preparatorului fizic, care nu a fost prezent în boxa staff-ului său la niciun meci de la Australian Open, alături de Darren Cahill, Artemon Apostu-Efremov sau Virginia Ruzici.

ADVERTISEMENT

FANATIK.ro a aflat că Cercel a revenit deja în ţară, chiar dacă a făcut deplasarea la Melbourne înainte de primul turneu de Mare Şlem al anului. Despărţirea dintre cele două părţi este clară, cel puţin pentru moment.

Teo Cercel era cel mai vechi om din staff-ul Simonei Halep, încă din 2013 alături de româncă, din anul în care a explodat în circuitul WTA şi a ajuns până pe locul 11 la final de sezon. A fost singurul om care a stat neîncetat lângă Halep, indiferent de antrenorii sau de kinetoterapeuţii din ultimii 7 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FANATIK a observat că preparatorul fizic nu a fost prezent la niciunul dintre meciurile Simonei Halep de la această ediţie de la Melbourne, aşa cum se vede în imaginile din galeria foto de mai sus.

 

ADVERTISEMENT