News

Teo Peter ar fi împlinit 65 de ani. Ce avere a lăsat familiei

11.04.2019 | 12:02
Teo Peter ar fi implinit 65 de ani pe 11 aprilie 2019

Cunoscutul basist Teo Peter ar fi împlinit pe data de 11 aprilie vârta de 65 de ani. Dacă până în 2004, în familia sa data de 11 aprilie era motiv de bucurie și sărbătoare, acum familia lui Teo Peter dau de pomană în memoria fostului basist.

Teo Peter era născut pe data de 11 aprilie 1954

Pe 4 decembrie 2004, într-o sâmbătă dimineaţa, la ora 4.00, basistul şi fondatorul trupei Compact se întorcea acasă, cu un taxi, de la o petrecere prin care sărbătorise succesul festivalului „Rock In My Heart“, al cărui organizator fusese.

Taxiul în care se afla artistul circula pe Bulevardul Dacia din Capitală, iar la intersecţia cu strada Polonă a fost pur şi simplu spulberat de un autoturism Ford Expedition, condus de VanGoethem. Acesta nu a acordat prioritate şi, în plus, era sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Capitalei. Teo Peter a murit pe loc (avea doar 50 de ani), însă şoferul taximetrului a supravieţuit.

Teo Peter
Masina in care se afla Teo Peter a fost facuta praf de puscasul american beat!

Teo Petera murit după ce mașina în care se afla a fost lovită de un pușcaș american beat

Christopher R. VanGoethem, pe atunci în vârstă de 31 de ani, se afla în maşină cu amanta sa, deşi era căsătorit. Comandantul Detaşamentului Puşcaşilor Marini de la Ambasada SUA la Bucureşti a fost trimis imediat în SUA, la baza militară din Virginia de care aparţinea.

VanGoethem  a fost judecat de Curtea Marţială din statul Virginia, care l-a achitat de acuzaţia de omor prin neglijenţă. Militarul a fost găsit vinovat însă de declaraţii oficiale false în faţa anchetatorilor şi de obstrucţionarea justiţiei şi a primit doar o scrisoare de mustrare.

Familia basistului și fanii săi au rămas cu un gust amar în urma așa-zisului proces desfășurat în Statele Unite ale Americii și au arătat cu degetul spre justiția și autoritățile din România, pe care i-au acuzat că nu au făcut nimic pentru dreptatea lui Teo Peter.

Fostul basist a lăsat fiului său un apartament în București și un autoturism. Teo Peter Jr. este membrul unei trupe rock, dar a cochetat și cu politica. S-a retras însă din lumea politicii românești și s-a concentrat pe muzica de care s-a îndrăgostit de la tatăl său.