Life

Teo Trandafir, în fața instanței. Prezentatoarea de la Kanal D a fost victima infractorilor

Teo Trandafir a ajuns în fața instanței ca victimă în dosarul campaniilor umanitare fictive. Iată care era modul de operare al hoților și ce au făcut prin intermediul numelui lui Teo Trandafir.
28.06.2022 | 00:29
Teo Trandafir in fata instantei Prezentatoarea de la Kanal D a fost victima infractorilor
Teo Trandafir, în fața instanței ca victimă. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Teo Trandafir a ajuns în fața instanței, într-un dosar în care este parte vătămată. Aceasta a fost ținta unor păcăleli făcute de un grup de infractori acum mai mulți ani.

Teo Trandafir, în fața instanței ca victimă. Despre ce dosar este vorba

Faimoasa prezentatoare de televiziune este citată într-un dosar care a fost deschis de procurori în anul 2016, dar care abia a ajuns în instanță acum câteva zile, la mai bine de 6 ani distanță de la momentul în care se petreceau faptele.

ADVERTISEMENT

Au fost zeci de victime care au căzut pradă acestor infractori, iar printre ele se află și faimoasa prezentatoare de televiziune Teo Trandafir.

Aceasta este printre puținele victime care nu au renunțat la proces, în timp ce alte vedete nu s-au constituit părți civile.

ADVERTISEMENT

Printre celelalte victime se mai află Andreea Marin, Iulia Vântur sau Sofia Vicoveanca.

Teo Trandafir victimă proces
Teo Trandafir victimă proces

Ce făceau, de fapt, infractorii. DIICOT a descoperit cum făceau bani

Dosarul judecat acum de instanță este cel al campaniilor umanitare fictive. Ce făceau, de fapt, infractorii era să creeze conturi pe rețelele de socializare pe numele persoanelor publice și au demarat campanii umanitare care nu existau în realitate.

Aceștia solicitau bani de la oameni pentru a ajuta diverse cauze, dar aceștia ajungeau, de fapt, în buzunarele infractorilor, patru la număr.

ADVERTISEMENT

„În urma introducerii datelor informatice pe reţeaua de socializare, respectiv crearea de conturi fictive pe numele persoanelor publice, membrii grupului au demarat campanii umanitare nereale, cerând sprijin financiar.

Astfel, numeroase persoane au accesat respectivul cont şi au purtat diverse discuţii, unele dintre victime fiind convinse de veridicitatea lucrurilor expuse, transferând pe numele autorilor sume de bani prin servicii bancare de transfer rapid de bani”, transmitea DIICOT în 2016.

ADVERTISEMENT

Pagubele create de grupul infracțional au fost de circa 34.000 de dolari și 1.000 de lei. Schema a durat din ianuarie 2015 până în vara anului 2016, când hoții au fost prinși.

„În perioada 1 ianuarie 2015 – 2 august 2016, pe numele celor patru suspecţi au fost efectuate, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, 360 de tranzacţii de la 273 de persoane vătămate, suma totală transferată fiind în valoare de 33.853 dolari şi 1.000 lei”, au mai informat atunci procurorii.

ADVERTISEMENT