News

Teodor Meleșcanu, audiat la DNA într-un dosar de corupție! Nu este vorba despre cel din februarie

11.06.2020 | 20:55
Teodor Melescanu audiat la DNA intrun dosar de coruptie Nu este vorba despre cel din februarie
ADVERTISEMENT

Teodor Meleșcanu a fost chemat în cursul zilei de joi, 11 iunie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi audiat de procurori într-un dosar ce vizează fapte de corupție. Chestionat pe marginea acestui subiect, fostul ministru de Externe a refuzat să ofere detalii din anchetă, însă a precizat că s-a prezentat în calitate de martor.

Teodor Meleșcanu, audiat ca martor la DNA. Nu este vorba despre dosarul din februarie

Mă aflu aici ca martor într-o cauză despre care nu pot să vorbesc, fiind vorba de o cercetare în curs” a declarat senatorul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, potrivit spuselor sale, nu este vorba despre dosarul în care a fost audiat în luna februarie, tot în calitate de martor, după ce fostul agent guvernamental la CEDO și-a schimbat pledoaria pentru a-l favoriza pe Liviu Dragnea într-o cauză împotriva României.

În urmă cu două zile, Teodor Meleșcanu s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, fostul ministru de externe ajungând astfel în cea de-a șasea formațiune din cariera sa politică, după ce a fost, pe rând, membru PSD, APR, PNL, ALDE şi Forţa Naţională. Anunțul a fost făcut de reprezentanții grupării fondate de Dan Voiculescu, prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității marți, 9 iunie.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a lui Meleșcanu după ce s-a înscris în PPU: „E un pas firesc”

Oamenii doresc un proiect unde să clădească serios, nu să demoleze. PPU (social-liberal) are capacitatea de a lansa un asemenea proiect și de-al realiza cu toți cei care se asociază la o asemenea activitate.

În ceea ce mă privește, e un pas firesc spre zona umanistă și în mod evident voi fi unul dintre cei care voi pune la dispoziție tot ceea ce înseamnă experiență și capacitatea de lucru”, a transmis Teodor Meleșcanu, potrivit aceluiași comunicat.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru de Externe al României a avut o carieră politică destul de zbuciumată, fiind ales pe listele PDSR, în noiembrie 1996, ca senator de Prahova, în legislatura 1996-2000. A ocupat această funcție și ulterior, în perioada 2004-2008, din partea Alianţei Dreptate şi Adevăr (D.A.).

Apoi, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, a obţinut cel de-al treilea mandat de senator, pe listele PNL, iar în ianuarie 2016 s-a înscris în Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). În urma alegerilor parlamentare din decembrie 2016, Meleșcanu a fost ales senator din partea ALDE.

ADVERTISEMENT

La 26 februarie 2012, preşedintele Traian Băsescu l-a propus pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), urmând ca doi ani mai târziu, pe 10 noiembrie 2014, să fie propus în funcţia de ministru de Externe de premierul Victor Ponta şi instalat în funcție în aceeași zi, după ce președintele a semnat decretul de numire.

ADVERTISEMENT
Tags: