Life

Teodora de la Insula Iubirii, abuzată de Alex după finala show-ului de la Antena 1? Ce spune Radu Vâlcan. Exclusiv

Radu Vâlcan răspunde celor care susțin că la Insula Iubirii sunt prezentate și relații toxice, după ce fostul concurent Alex a fost dat exemplu ca abuzator al Teodorei de cei de la Centrul FILIA.
30.06.2022 | 17:49
Teodora de la Insula Iubirii abuzata de Alex dupa finala showului de la Antena 1 Ce spune Radu Valcan Exclusiv
Finala Insula Iubirii a dezvăluit o relație abuzivă, susține Centrul FILIA! Replica lui Radu Vâlcan: ”Emisiunea le aduce un plus în viață” / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Centrul FILIA a reacționat după finala emisiunii Insula Iubirii, show prezentat de Radu Vâlcan, și a atras atenția că Antena 1 a insistat asupra unul model de relație toxică, cea dintre un bărbat abuzator și o femeie. Fără să le spună pe nume, cei de la Centrul FILIA – o organizație feministă extrem de implicată în viața cetății – se referă la mariajul dintre Teodora și Alex Marcu, cei doi despărțindu-se după finala emisiunii pentru ca, șase luni mai târziu, să anunțe că vor deveni părinții unei fetițe.

Centrul FILIA acuză Insula Iubirii că tolerează o relație abuzivă

”În finala uneia dintre cele mai populare emisiuni din România, Temptation Island – Insula Iubirii, cea mai îngrijorătoare relație a sezonului și-a dezvăluit, mai clar ca oricând, natura abuzivă”, susține Centrul FILIA prin intermediul Facebook.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ei punctează în jurul relației dintre Teodora și Alex Marcu elementele care i-au făcut să pună diagnosticul existenței unei relații abuzive dintre cei doi foști concurenți de la Insula Iubirii, menționând mai multe caracteristici ale toxicității relației lor.

”Un bărbat mult mai în vârstă intră într-o relație cu o adolescentă. (…) Victima nu are sprijinul familiei, care o presează să rămână în relație cu el deși ea își exprimă clar dorința de a ieși, (…) Îi spune că întreaga emisiune este un complot creat pentru a le distruge relația. (…)

ADVERTISEMENT

Sufocare și șantaj emoțional: după despărțire, el nu îi respectă nevoia de a petrece timp singură sau cu alte persoane, pentru a nu-i da spațiul mental de a-și consolida decizia. (…) Securizarea prematură a relației: cei doi se căsătoresc după doar trei luni. După emisiune, ea acceptă împăcarea cu el doar pentru că află că este însărcinată”, notează Centrul FILIA.

Radu Vâlcan vorbește despre acuzațiile reality show-ului de la Antena 1

În exclusivitate pentru FANATIK, Radu Vâlcan, prezentatorul show-ului Insula Iubirii, a vorbit despre cum vede el situația reclamată de Centrul FILIA cu privire la posibilitatea ca unele relații să fie, în fapt, toxice. Cu sinceritate, prezentatorul de la Antena 1 nu neagă că în emisiunea Insula Iubirii pot fi prezentate și asemenea cazuri, dar spune că trebuie să fie observat și scopul educativ.

ADVERTISEMENT

”Eu încerc tot timpul să fiu cât se poate de imparțial, probabil că ce spun ei este o părere pe care și-au format-o mulți oameni. Tocmai de asta emisiunea este și despre acest lucru. Oamenii pot emite tot felul de judecăți, dar cei care vin acolo, la emisiune, știu și se așteaptă la asemenea etichete puse. Ce spun ei este strict problema lor, eu nu pot să îmi dau cu părerea, rolul meu este altul, nu să îi judec pe concurenți.

Nu știu ce să zic despre asta (șantaj emoțional, sufocare, abuz emoțional, n. red.), dar cred că emisiunea este și despre asta, despre viață. Majoritatea oamenilor au tot felul de probleme…”, a spus Radu Vâlcan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Oamenii au foarte mult de învățat din emisiune”

Prezentatorul show-ului de la Antena 1 a explicat că, în fapt, concurenții știu că vor fi criticați și judecați după ce filmările vor ajunge la televizor. Dar, totodată, spune vedeta TV, ei își asumă acest lucru, iar din experiența lor poate învăța fiecare telespectator.

”Cei care vin în emisiune eu cred că nu pot pleca decât pe plus de acolo, indiferent dacă se despart sau nu. Au fost într-un fel înainte de emisiune, iar după își dau seama de anumite lucruri, mai mult sau mai puțin plăcute, chestiuni pe care le pot și corecta. Eu cred că emisiunea le aduce un plus în viață. Depinde de fiecare dintre ei ce vor face în continuare.

Eu mă bucur că sunt oameni curajoși și își asumă situația. A fost sezonul 6, foarte mulți vin acolo cumva documentați, pregătiți, ei trebuie felicitați că au deschiderea asta. Ei oricum să așteaptă ca oamenii să comenteze și să îi judece. Eu consider că oamenii au foarte mult de învățat din emisiune, din reality”, a mai precizat, pentru FANATIK, Radu Vâlcan.

Ce s-a întâmplat după finala Insula Iubirii între Alex și Teodora

Alex și Teodora au părăsit separat Insula Iubirii, cei doi despărțindu-se în finala show-ului prezentat de Radu Vâlcan. Cu toate acestea, cum filmările au avut loc anul trecut, iar finala a fost difuzată abia acum câteva zile, relația dintre cei doi a avut suficient timp să se schimbe.

Iar schimbarea, pare-se, a fost uriașă. Astfel, Teodora și cu Alex au anunțat că așteaptă primul lor copil. ”Nu am dormit împreună. Fiecare cu camera lui. Așa am vrut eu. Atunci eram hotărâtă că nu va mai fi nimic.Eram acasă, mi-am făcut un test că prea mă simțeam bine și am văzut, dar nu-mi venea să cred cum nu s-a întâmplat un an și fix acum când am luat decizia asta s-a întâmplat.

A fost așa ca un șoc pentru amândoi, dar el s-a bucurat foarte mult. Sarcina a contribuit foarte mult la împăcarea noastră că e un copil, ne gândim la el, nu ne mai gândim la noi. Sunt însărcinată în 6 luni, o să avem o fetiță și nu facem nuntă. Nu îmi plac nunțile”, a explicat Teodora, concurenta de la Insula Iubirii a cărei relație a provocat o adevărată controversă, iar Centrul FILIA spune că o așteaptă să îi ofere consiliere în cazul în care ar simți nevoia să scape de abuzul pe care l-ar fi sesizat ei.

ADVERTISEMENT