News

Teologul Valentin Guia, atac la adresa USR-PLUS: “Cum să spui unui popor 90% creștin că avortul, crima, este un drept fundamental?”

Cunoscutul teolog Valentin Guia a formulat marți o critică dură la adresa USR-PLUS, declarând: "Cum să spui unui popor 90% creștin că avortul, care e crimă, e un drept fundamental?"
13.07.2021 | 22:25
Teologul Valentin Guia atac la adresa USRPLUS Cum sa spui unui popor 90 crestin ca avortul crima este un drept fundamental
Teologul Valentin Guia, atac la adresa USR-PLUS: "Cum să spui unui popor 90% creștin că avortul, crima, este un drept fundamental?" foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

În dezbaterea publică au circulat o serie de controverse după ce Parlamentul European a votat raportul Matic, un document care vorbește despre sănătatea sexuală și combaterea violenței și abuzurilor.

Sociologul Gelu Duminică a comentat în urmă cu câteva săptămâni această dezbatere, explicând faptul că violența domestică din societatea românească este extrem de prezentă, iar titlurile alarmiste despre raportul Matic au propagat informații false.

ADVERTISEMENT

Valentin Guia, atac la USR-PLUS: “Cum să spui unui popor 90% creștin că avortul este drept fundamental?”

“Tot aud pe postul România TV și pe alte posturi sintagme de genul “trebuie să facem o reforma economică, financiară, una în justiție” și așa mai departe. Ceea ce nu aud, este prioritar și merge mână în mână cu această secularizare este o reformă morală, foarte necesară.

Trăim într-o țară 90% creștină. Cei care încearcă să introducă acest curent, dintre cei 30% dintre cei care au fost la vot, ei sunt 15%.

ADVERTISEMENT

Ca să vină președintele USR-ului, viceguvernator la noi, și să ne spună nouă, celor care suntem normali, celor care luptăm pentru integritatea copiilor noștri, să ne spună că avem în capul nostru ‘himere religioase’. 

Adică dacă vreți să vă învățați copiii să fie normali, să se căsătorească bărbat cu femeie, vin și ne spun că suntem niște dobitoci și trebuie să ne liberalizeze pe noi drogurile, de parcă nu am fi văzut ce se întâmplă în casele unde deja acest drog a pătruns.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne prezinte ca avortul este un drept fundamental. Avort înseamnă crimă. Cum să vii la un popor 90% creștin care are principii bine împământenite de 2000 de ani, izvorâte din Scriptura lui Hristos, să îi spui că crima este un drept fundamental?

Să nu mai vorbesc de aberația, de tâmpenia conform căreia, bărbații pot să nască. Mai suntem oameni normali în țara asta?

ADVERTISEMENT

Nu aș vrea să îmi ies din tabloul teologic, dar, vă spun, o să vină peste voi în casă și o să vă spună cum că ceea ce faceți voi acasă este o aberație, că nu trebuie să se culce bărbat cu femeie, ci bărbat cu bărbat.

Nu mai au adepți și acum mintea lor îi duce să meargă în școală de la vârsta de patru ani. Nu îi interesează educația sanitară, ci din fragedă pruncie să le inoculezi copiilor niște deviații. Îi respectăm, nu avem nimic cu ei, să meargă în dormitoarele lor, dar lăsați-ne țara în pace.

Uitați-vă ce s-a întâmplat în Georgia, a ieșit patriarhul, cu toți preoții, și a zis stop, aici nu faceți marșuri de genul acesta, nu ne spurcați țara”, a declarat teologul Valentin Guia.

ADVERTISEMENT
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în...
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă, la gala RXF din Sala Polivalentă! Reacția șocantă a organizatorilor
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Un câine pierdut în 2022, găsit de pompierii din Caraş-Severin doi ani mai târziu. Momentul...
Un câine pierdut în 2022, găsit de pompierii din Caraş-Severin doi ani mai târziu. Momentul revederii dintre Dixie şi stăpânul său
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum...
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum de baie minuscul în Mykonos
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce...
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce mama lui Iancu Sterp l-a criticat aspru: "Se încearcă manevre prea murdare..."
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și...
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și sabotajul
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând...
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând vălul de mireasă