News

Teoria lui Albert Einstein despre Dumnezeu, făcută publică

Albert Einstein a revoluţionat fizica, pentru care a primit şi un premiu Nobel, în 1921, şi a publicat peste 300 de lucrări ştiinţifice şi 150 de lucrări non-ştiinţifice. ...
17.06.2015 | 16:30
Teoria lui Albert Einstein despre Dumnezeu facuta publica
ADVERTISEMENT

Albert Einstein a revoluţionat fizica, pentru care a primit şi un premiu Nobel, în 1921, şi a publicat peste 300 de lucrări ştiinţifice şi 150 de lucrări non-ştiinţifice.

Fizicianul a lăsat în urma sa mii de documente, dar şi scrisori personale, din care putem afla ce credea Einstein despre bomba atomică, despre Dumnezeu sau adulter, informează CNN.

ADVERTISEMENT

Un număr de 27 de scrisori aparţinând lui Albert Einstein au fost scoase la licitaţie săptămâna trecută, el fiind vândute pentru suma totală de 420.625 de dolari.

Printre cele mai licitate a fost o scrisoare din 1945, pe care omul de ştiinţă i-a trimis-o fiului său, Hans, şi în care vorbeşte despre legătura dintre teoria relativităţii şi bomba atomică. Scrisoarea a fost trimisă la numai o lună după bombardarea oraşelor Hiroshima şi Nagasaki, şi a fost vândută pentru suma de 62.500 de dolari.

ADVERTISEMENT

Einstein a semnat la 2 august 1939 o scrisoare către preşedintele american de atunci, Franklin Roosevelt, în care avertiza că realizarea unei bombe atomice cu ajutorul uraniului este posibilă şi sfătuia Guvernul american să investească bani şi timp în cercetările lui, sugerând că fizicienii din Germania lucrau deja la construirea unei astfel de arme. Ulterior, fizicianul a spus că regretă această epistolă.

În scrisoarea din 1945, trimisă fiului său, Albert Einstein scrie că între munca sa şi bomba atomică există doar “o legătură indirectă”.

ADVERTISEMENT

Mai multe pe descopera.ro