News

Ţepe cu maşini de lux date românilor, prejudiciul depăşeşte 1,5 milioane lei. Şase persoane au fost duse la audieri

Şase samsari de maşini de lux au fost săltaţi de poliţişti. Prejudiciul creat de aceştia depăşeşte suma de o jumătate de milion de euro.
11.05.2024 | 19:28
Tepe cu masini de lux date romanilor prejudiciul depaseste 15 milioane lei Sase persoane au fost duse la audieri
Percheziţii ale poliţiştilor într-un dosar de trafic cu maşini de lux Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliţia a destructurat o reţea de trafic de maşini de lux şi a efectuat mai multe percheziţii într-un caz în care şase persoane sunt suspectate de înşelăciune şi fals intelectual.

Şase persoane au fost duse la audieri

Mandatele de percheziţie domiciliară au fost puse în aplicare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi. La audieri au fost duşi trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani.

ADVERTISEMENT

“Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada februarie – mai 2024, șase bănuiți ar fi indus în eroare persoanele vătămate – firme de închiriere a autovehiculelor, prin folosirea de acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia unor autoturisme de lux și de a le valorifica fără drept, prin amanetare sau vânzare către cumpărători de bună credință, folosind documente falsificate, obținând astfel un folos patrimonial injust.

Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.500.000 de lei. Astfel, la data de 10 mai, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, fiind găsite și ridicate mijloace materiale de probă de interes în cauză”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

ADVERTISEMENT

Acest caz vine la doar şase luni de la un altul similar, în care poliţiştii au reţinut în Bucureşti un bărbat de 25 de ani şi o femeie de 32 de ani, ambii cetăţeni străini, care au vândut maşini de lux unor persoane de bună credinţă, falsificând documentele de provenienţă a autoturismelor.

Prejudiciul în cazul respectiv s-a ridicat la 400.000 de euro. În total, prin înşelăciune, au fost vândute cinci autoturisme.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de luna trecută, trei samsari de mașini de lux, din judeţul Cluj, au fost condamnați, cumulat, la 31 de ani de închisoare.

Aceştia sunt Alin Vereș, Dumitru Ploscar și Radu Bădescu, ei trebuind să plătească suplimentar şi un prejudiciu de 3,5 milioane lei.

ADVERTISEMENT

Alin Vereș a fost condamnat la 6 ani închisoare pentru 302 acte materiale comise în perioada septembrie-decembrie 2014, Dumitru Ploscar a primit 11 ani închisoare pentru că este recidivist, la fel ca şi Radu Bădescu, care a primit o condamnare de 14 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT
Tags: