Fotbal intern

Ţepele lui Gigi Becali. 8 milioane de euro pierdute de patronul FCSB

14.06.2018 | 17:49
Tepele lui Gigi Becali 8 milioane de euro pierdute de patronul FCSB

Chiar dacă a vândut bine în ultimii ani, FCSB a şi pierdut numeroşi bani pe urma transferurilor în ultimii ani. Aproape 8 milioane de euro a cheltuit Gigi Becali de pe jucătorii care nu au confirmat în tricoul roş-albastru.

Denis Alibec este ultimul dintre eşecurile financiare pentru FCSB din ultimii ani. Atacantul a fost cumpărat de roş-albaştri cu 2 milioane de euro, dar nu a rezistat rigorilor lui Nicolae Dică şi după mai multe conflicte deschise cu antrenorul, Alibec este pe picior de plecare de la roş-albaştri. Cum nu există oferte concrete pentru Alibec, e lesne de înţeles că atacantul va fi o pierdere importantă pentru Gigi Becali.

Cazul lui Alibec aminteşte de un alt golgeter care a trecut prin curtea FCSB şi nu a reuşit să impresioneze. E vorba de Gregory Tade, adus pe o jumătate de milion din Gruia. „Le-am spus că nu vreau bani pe Tade. Dacă îmi dă cineva 50.000 de euro pe el, nu accept, îl dau gratis”, spunea Becali înaintea de a-i rezilia contractul lui Tade.

Florinel Coman, cea mai mare ţeapă pentru Gigi Becali

În acest moment cea mai mare ţeapă pentru Gigi Becali reprezintă tânărul Florinel Coman. Adus de la Viitorul pe trei milioane de euro, Coman s-a remarcat în special în afara terenului. Pe lângă Florinel, Tade şi Alibec, Gigi Becali a mai plătit sume importante şi pentru Golofca, Jakolis sau de Amorim. Iar dacă vom calcula şi salariile plătite acestor jucători în perioada petrecută la FCSB, atunci suma se ridică uşor la zece milioane de euro.

Transferurile ratate de FCSB în ultimii ani

Florinel Coman – 3.000.000 €

Denis Alibec – 2.000.000 €

William De Amorim – 700.000 €

Gregory Tade – 500.000 €

Alexandru Vlad – 400.000 €

Cătălin Golofca – 400.000 €

Antonio Jakolis – 350.000 €

Alexandru Tudorie – 250.000 €

TOTAL: 7.550.000 €