News

Terasele de pe litoral, supuse unor controale stricte din partea autorităților: Ne-au stricat tot cheful

03.08.2020 | 09:10
Terasele de pe litoral supuse unor controale stricte din partea autoritatilor Neau stricat tot cheful
ADVERTISEMENT

Terasele din stațiunea Mamaia au fost supuse, duminică seara, unor controale stricte din partea autorităților, lucru care nu le-a căzut deloc bine clienților.

La o oră 23:00 la care mulți abia se pregăteau de startul petrecerilor, localurile din zonă puneau lacătul pe ușă seara trecută.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții MAI au desfășurat ample operațiuni de verificare în noaptea de duminică spre luni, pentru a se asigură că noua lege este respectată de patroni, dar și de clienții acestora.

Controale la terasele de pe litoral: Ne-au stricat tot cheful

Începând de duminică seara, în București și în alte 7 județe din țară terasele și cluburile se închid după ora 23:00. Cum era de așteptat, măsura îi supără pe mulți tineri care de obicei se întindeau cu petrecerile până târziu în noapte sau până în zorii zilei.

ADVERTISEMENT

Duminică seara, la ora 23:00, cea a intrării în vigoare a noilor reglementări, oamenii legii erau pe teren și se asigurau că terasele respectă noul program. De asemenea, s-au făcut verificări și în ceea ce privește purtarea măștilor în zonele de agrement.

De departe, cei mai afectați de decizie au fost petrecăreții. Reducerea programului teraselor și al cluburilor în aer liber i-a luat prin surprindere pe cei mai mulți turiști.

ADVERTISEMENT

”Ne-au spus că nu ne mai servesc, au oprit muzica și aia a fost. Ne-au stricat tot cheful”, a spus un turist pentru ȘtirileProTV.

În ceea ce privește zona cluburilor din Mamaia Nord, la miezul nopții era liniște, iar petrecerile de pomină care se terminau la răsărit au rămas o amintire.

ADVERTISEMENT

”Era ora când de obicei distracția era în toi, acum nu mai este. Dar acum nu mai este. Alte vremuri, asta este, din păcate”.

E un lucru binevenit, pentru siguranță noastră, să sperăm că toată lumea o să respecte regulile. Acum o plimbare și, după, acasă”, a spus alt cetățean pentru sursa citată.

Județul Constanța, pe lista zonelor cu interdicții privind funcționarea teraselor

În județul Constanța, odată cu 2 august, autoritățile centrale au decis ca terasele și cluburile să fie închise între orele 23:00 și 6:00.  În ceea ce privește măștile, acestea au devenit obligatorii încă de sâmbătă, 1 august, și în spațiile deschise aglomerate, cum ar fi falezele.

În acest weekend, oamenii din organele abilitate au făcut verificări, dar nu i-au amendat pe turiști, ci doar i-au avertizat, le-au explicat noua lege și le-au spus că în felul acesta ei înșiși sunt protejați. Aceste acțiuni au continuat și duminică seara. Din nou, persoanele care nu s-au conformat au fost doar atenționate.

ADVERTISEMENT