News

Terasele s-ar putea închide de la ora 23, începând cu luna august. Reacţia ministrului Economiei UPDATE

19.07.2020 | 12:07
Terasele sar putea inchide de la ora 23 incepand cu luna august Reactia ministrului Economiei UPDATE
ADVERTISEMENT

Terasele din România s-ar putea închide de la ora 23, începând cu luna august, conform unui plan gândit de guvernanți. Executivul condus de Ludovic Orban are un plan pe care agenții economici din țară nu-l vor primi cu prea mare bucurie.

UPDATE, ora 12.08: Ministrul Economiei a negat informaţiile conform cărora terasele s-ar putea ănchide mai devreme, dar a precizat că Guvernul are în vedere măsuri pentru proprietarii acestor localuri.

ADVERTISEMENT

„Nu s-a luat în calcul o asemenea decizie, de a închide după ora 23:00 aceste terase. Eu sunt un susținător al respectării regulilor și al respectării regulilor și după ora 22:00 sau 23:00. 

Nu susțin o eventuală închidere a teraselor ci prefer mai degrabă o întărire a controalelor în a doua parte a serii. (…) Profit de această intervenție să fac un apel la proprietarii teraselor și proprietarii cluburilor pentru ca ei să fie principalii vectori de promovare a respectării regulilor.

ADVERTISEMENT

Pentru că de respectarea regulilor depinde și afacerea lor”, a spus Virgil Popescu, la Antena 3.

Ştire iniţială: Terasele din România s-ar putea închide după ora 23

Astfel, începând cu luna august, guvernanții se gândesc serios să închidă localurile după ora 23:00, măsură utilă pentru reducerea infectărilor cu Covid-19.

Creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus din România determină autoritățile să revină la o serie de măsuri restrictive. Astfel, potrivit Antena 3, Guvernul vrea să închidă terasele după ora 23.00, începând de luna viitoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, planul autorităților din în acest moment este unul extrem de solid în privința acestei măsuri. Panta crescătoare a numărului persoanelor infectate cu coronavirus descurajează, practic, orice intenție de a menține programul pe tot parcursul nopții pe terasele și restaurantele din toată țara.

Într-o primă fază, Guvernul intenționa ca ora de închidere a teraselor să fie 22.00. Ulterior, Ludovic Orban ar fi pledat pentru ora 23.00, încercând să le ofere patronilor încă o oră în plus în care să-și poată primi clienții.

ADVERTISEMENT

Ce îl nemulțumește pe Orban

Mai multe voci din apropierea premierului afirmă că Ludovic Orban este iritat de faptul că există oameni din Guvern care înștiințează patronii de terase înainte de a se face controalele, astfel încât de multe ori, în ultimele zile, controalele au fost intensificate, însă nu au avut o rată de eficiență așteptată de Guvern.

Recent, Ludovic Orban a spus răspicat că s-au pus în pericol, după explozia cazurilor de Covid-19, atât campania electorală, cât și alegerile locale.

Nu se pune problema revenirii la starea de urgență, momentan

Numărul zilnic al cazurilor de infectare cu noul coronavirus din România a crescut la 700-800 în ultimele zile. În ciuda acestui aspect, Nelu Tătaru nu e îngrijorat și spune că oficialii pot gestiona focarele din țară, mai ales cu noua lege a carantinării la îndemână.

”Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment.

Sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a spus Tătaru, sâmbătă.

ADVERTISEMENT