News

Terasele se deschid de la 1 iunie! Ce reguli vor fi impuse clienţilor. Patronii localurilor sunt pregătiţi: Am primit vestea cu bucurie! Am fost întrebaţi deja când deschidem. Exclusiv

28.05.2020 | 16:07
Terasele se deschid de la 1 iunie Ce reguli vor fi impuse clientilor Patronii localurilor sunt pregatiti Am primit vestea cu bucurie Am fost intrebati deja cand deschidem Exclusiv
ADVERTISEMENT

Terasele se vor deschide la data de 1 iunie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis care a spus că vor exista câteva restricţii în interiorul localului pentru a se evita răspândirea noului coronavirus. Patronii se declară încântaţi de această decizie şi spun că sunt pregătiţi să îşi primească clienţii.

Terasele se deschid de la 1 iunie! Ce reguli vor fi impuse clienţilor

Ulterior, de pe data de 15 iunie se vor deschide şi restaurantele la 50% din capacitate, urmând ca, două săptămâni mai târziu, dacă numărul de infectări va rămâne pe panta descendentă, restaurantele să poată fi deschise la capacitate maximă.

ADVERTISEMENT

Însă, deocamdată ne pregătim de deschiderea teraselor, de la 1 iunie. Clienţii care vor frecventa terasele vor avea de respectat nişte reguli faţă de o perioadă obişnuită, iar numărul maxim de persoane de la o masă nu va putea depăşi 4.

Noile reguli ale teraselor:  

– în momentul în care clienții se ridică de la masă să plece sau să folosească toaleta, trebuie să poarte mască;

ADVERTISEMENT

– distanța dintre mese trebuie să fie de minimum 2 metri;

– stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor;

– la o masă vor fi permise maximum 4 persoane;

– după fiecare folosire a mesei, angajații localului o vor dezinfecta;

– în rândul angajaților se va face un triaj epidemiologic. Li se va lua temperatura și cine va avea mai mult de 37,5 grade nu va fi primit la muncă;

– rămâne la latitudinea terasei dacă va testa și temperatura clienților;

– angajații teraselor vor purta în permanență măști.

Patronii localurilor sunt pregătiţi: “Am primit vestea cu bucurie! Am fost întrebaţi deja când deschidem!”

Patronii de terase se declară încântaţi de această decizie şi abia aşteaptă să deschidă localurile. FANATIK a vorbit pe acest subiect cu Răzvan Comache, patronul localului J’ai Bistrot din Capitală. El spune că este pregătit să deschidă de luni terasa, fiind aprovizionat şi cu echipamente de dezinfectare şi protecţie:

ADVERTISEMENT

“Am primit decizia cu bucurie, vă daţi seama. Aşteptăm să vedem ce modificări vor fi făcute până în ultimul moment. Ştiam de 6-8 persoane la o masă, acum văd că sunt maximum 4. Aşteptăm până duminică la miezul nopţii. (râde).

Suntem pregătiţi. Am distanţat mesele la 2 metri, am cumpărat dezinfectanţi, măşti, viziere, tot, ca să nu fim amendaţi. Din personalul terasei nu am fost nevoiţi să reducem, ei au fost în şomaj tehnic, la fel ca toată lumea. Operăm cu un număr optim de oameni, nu am cum să reduc personalul pentru că îmi afectează serviciile.

ADVERTISEMENT

De luni îi aşteptăm la terase. Oamenii s-au arătat interesaţi din urmă cu două săptămâni. Sper să fie şi ei responsabili şi să respecte regulile. Am instalat dozatoare de dezinfectant, am făcut stocuri de săpun (râde)”, a spus Comache pentru FANATIK.

De luni, 1 iunie, vor intra în vigoare şi alte reguli de relaxare. Se vor deschide plajele de pe Litoral şi s-a dat undă verde pentru competiţiile sportive în aer liber. Tot atunci, de luni se va putea circula în afara localităţii fără formular.

 

ADVERTISEMENT
Tags: