Interviu spumos cu “turcul” Luţu: “Reghe şi Neubert sînt mici copii pe lîngă Fatih Terim!”

Ionuţ Luţu, fostul fotbalist al Universităţii Craiova şi al Stelei, este unul dintre românii pe care Fatih Terim i-a pregătit la Galatasaray. Şoferul şi aghiotantul lui Gigi Becali a rezistat...
08.09.2013 | 13:50
Interviu spumos cu turcul Lutu Reghe si Neubert sint mici copii pe linga Fatih Terim

Ionuţ Luţu, fostul fotbalist al Universităţii Craiova şi al Stelei, este unul dintre românii pe care Fatih Terim i-a pregătit la Galatasaray. Şoferul şi aghiotantul lui Gigi Becali a rezistat doar trei luni la Istanbul şi a rămas impresionat de modul în care pregătea meciurile cel supranumit “Împăratul”. Într-un interviu pentru FANATIK, “Hagiluţu” a povestit în stilul său inconfundabil cum l-a “rupt” actualul tehnician al “ienicerilor” de la prima şedinţă de pregătire.

Ionuţ, marţi seară, România joacă împotriva Turciei şi a lui Fatih Terim. Ce pronostic dai?

– Eu sînt convins că o să batem Turcia şi o să să fim în proporţie de 95 la sută calificaţi pentru baraj. Dar veţi vedea că nu o să ne fie uşor să obţinem cele trei puncte. Meciul se va juca pe viaţă şi pe moarte, aşa cum se bătea Mihai Viteazu’ cu turcii.

Ai lucrat cu Fatih Terim, cum este ca antrenor?

– (oftează) Cum să fie, tată, hai să-ţi spun cum l-am simţit eu cînd m-am transferat prin 1998 la Galata. Plecase de la ei în perioada respectivă Adi Ilie, iar Ioan Becali m-a dus îl locul lui şi i-a spus lui Terim că eu o să fiu noul Hagi, aşa cum se spune despre mine în ţară. Îţi dai seama, eram mîndru nevoie mare, iar cînd am dat mîna cu el îmi aduc aminte că el a zîmbit ironic şi mi-a spus că semnăm pentru început doar pe şase luni.

De ce doar pe şase  luni?

– Terim mirosise la mine că eram brînză bună în burduf de cîine şi voia să se convingă dacă pot rezista la nivelul în care ajunsese Galata la vremea respectivă.

“Îmi tremura lingura în mînă”

Şi cum a  fost primul antrenament cu Terim?

– Reghe cu Tommy Neubert sînt mici copii pe lîngă ce antrenamente fizice face Terim! Deşi face antrenamente fizice cu balonul, ca să te atragă, îţi spun sincer că după primul antrenament făcut cu el, am mîncat o ciorbă şi îmi tremura lingura în mînă.

Te-ai mai obişnuit pe parcurs?

– (rîde) Îmi aduc aminte că Terim m-a luat în vestiar şi mi-a zis: “«Hagi», hai să te văd ce poţi să faci azi! După ce i-am spus că sînt pregătit să rup norii, la 10 minute după ce a început şedinţa de pregătire, am făcut ruptură musculară. În condiţiile astea s-a terminat cariera mea la Galata. Din şase luni cîte vorbisem, am rezistat la ei vreo trei, cu tot cu perioada de recuperare. Apoi ne-am strîns frumos mîna şi «la revedere».

Pe cine mizezi că va face diferenţa cu Turcia?

– Pe Tănase, tată! Aţi văzut că e în formă şi simt că o să le dea o «boabă» şi turcilor. Şi mai zic că nici Marica nu o să se lase mai prejos şi o să le marcheze şi el un gol. O să vedeţi că Tănase şi Marica vor marca şi cîştigăm cu 2-0.

Pe cine vezi mai bun antrenor între Terim şi Piţurcă?

– Pe nea Piţi. Chiar dacă Terim are mai multe trofee cîştigate ca el, să ştii că nea Piţi e mai şiret şi o să pregătească meciul mai bine. În plus de asta, este păcat să nu profităm de faptul că sîntem foarte aproape de o calificare la barajul pentru Campionatul Mondial din Brazilia.