Terim vrea să rămînă la Galata!

Foarte probabil că în cazul în care Turcia ar fi continuat cu fostul selecţioner Abdullah Avci lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Acest lucru reiese şi din declaraţiile unora dintre...
11.09.2013 | 13:33
Terim vrea sa ramina la Galata

Foarte probabil că în cazul în care Turcia ar fi continuat cu fostul selecţioner Abdullah Avci lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Acest lucru reiese şi din declaraţiile unora dintre jucătorii cheie ai naţionalei Semilunei, care încearcă să fie diplomaţi vizavi de ceea ce se petrecea cu Avci la lot şi care este situaţia actuală. Ardan Turan, poate cel mai emblematic exponent al actualei echipe naţionale, consideră că venirea lui Fatih Terim a însemnat reînvierea: ”Avci a vrut să vină cu multe idei noi, dar experimentul nu a ieşit şi vina o împărţim cu toţii, jucători şi antrenor. Ceva nu a funcţionat şi dacă nu ar fi venit Fatih Terim probabil că nici unul dintre noi nu se mai gîndea acum la calificare. Terim are ceva special, nu poţi să intri pe teren cu gîndul că nu va fi bine. Acum depinde de noi să nu ne oprim aici”. Şi golgeterul Burak Yilmaz, coşmarul fotbalului românesc (ne-a dat patru goluri în Liga Campionilor cu Galatasaray în poarta lui CFR Cluj şi acum ne-a linişitit şi la echipa naţională) vede în întoarcerea lui Terim explicaţia miracolului de care acesta spunea că echipa are nevoie la Bucureşti: ”Dacă Turcia are acum şanse reale la baraj explicaţia e numai la Terim. E ca un curent electric la care am fost supuşi. Scoală pe oricine din morţi cu puterea sa motivatoare, dar asta nu e totul. Te face să te simţi important, îţi explică detaliat ce ai de îndeplinit ca sarcină de joc, te încurajează permanent, îţi dă o forţă pe care mulţi dintre noi nu o credeam capabilă după rezultatele şi prestaţiile din perioada cînd era Avci”

Împăratul nu e decis să îşi asume un al treilea mandat

Cu toată bucuria provocată de victoria de la Bucureşti, prima din istoria Turciei pe pămînt românesc, fotbaliştii echipei naţionale, precum şi oficialii federaţiei nu sunt foarte surîzători. Şi asta deoarece Fatih Terim nu pare tentat să înceapă un al treilea mandat la echipa naţională, preferînd să îşi continue proiectul la Galatasaray. Pentru a nu-l pierde, başkanul campioanei Turciei, Unal Aysal, e gata să-i îndeplinească orice dorinţă. ”Dacă federaţia i-a promis cinci milioane de euro noi îi vom da şase şi îi vom aduce orice fotbalist va dori, bineînţeles doar să nu ni-i ceară pe Messi, Ronaldo sau Bale. Federaţia ar trebui să înţeleagă că am fost de acord să ajutăm echipa naţională şi ne bucurăm că Turcia poate spera acum chiar la un loc la Mondiale, dar Fatih Terim e antrenorul lui Galatasaray şi aceasta va fi prioritatea lui. Şi el ne-a spus că vrea să continue proiectul pe care el l-a început.” Iar faptul că Terim pare mai degrabă dispus să rămînă la Galatasaray este întărit şi de misterioasa declaraţie făcută la finalul meciului de la Bucureşti: ”Misiunea mea s-a ţncheiat aici”.