News

Termen limită pentru Vlad Voiculescu. Ce i-a cerut Cîțu cu privire la valul trei al pandemiei

17.03.2021 | 17:19
Termen limita pentru Vlad Voiculescu Ce ia cerut Citu cu privire la valul trei al pandemiei
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu are termen limită pentru a prezenta măsurile luate pentru valul trei al pandemiei. În plus, premierul Cîțu i-a mai cerut și să realizeze conferințe de presă, săptămânal.

Într-un briefing de presă, la finalul ședinței de guvern din 17 martie, prim-ministrul a explicat că au fost aprobate mai multe acte normative importante. El a prezentat doar două informații, cele mai importante.

ADVERTISEMENT

Una dintre ele îl vizează pe ministrul Sănătății. Acesta va fi nevoit să prezinte modul în care a pregătit valul trei al pandemiei, dar i s-a sugerat și să prezinte informațiile noi în conferințe de presă săptămânale.

Termen limită pentru Vlad Voiculescu. Ce i-a cerut Cîțu cu privire la valul trei al pandemiei

„Am cerut Ministerului Sănătății ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport cu acțiunile luate începând din decembrie în vederea pregătirii valului trei al pandemiei”, a explicat Cîțu. El a adăugat că trebuie prezentate și planurile pentru perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Premierul a precizat că a cerut o situație și de la Comitetului de coordonare a vaccinării. „Ar fi important ca Ministerul Sănătății să realizeze o conferință de presă săptămânal, în care să fie prezentate evoluția pandemiei, exact cum face CNCAV”, a adăugat acesta.

„Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă a CNCAV, să fie şi a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a spus prim-ministrul. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea realizează astfel de conferințe în ziua de marți a fiecărei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Cerințele premierului vin în contextul în care, în ultima vreme, au fost mai controverse legate de ministrul Sănătății. Cîțu a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătății, după ce instituția a făcut publice mai multe date cu privire la evoluția pandemiei.

Ultimul scandal în care a fost implicat Vlad Voiculescu este cel legat de plata personalului medical din centrele de vaccinare. Aceștia nu și-au primit banii pentru ultimele două luni.

ADVERTISEMENT

În plus, nici pandemia nu pare a merge pe drumul cel bun în țara noastră. În ultimele două zile s-au înregistrat recorduri de cazuri de infectare ale acestui an. În ambele zile s-a depășit 6.000 de noi infectări, iar spitalele sunt pline. În Capitală nu mai există niciun loc la terapie intensivă, iar numărul pacienților care au nevoie de astfel de îngijiri medicale este pe fiecare zi mai ridicat.

ADVERTISEMENT