News

Termenul de depunere la ANAF a declarației unice a fost prelungit până pe 30 iunie

26.06.2020 | 18:04
Termenul de depunere la ANAF a declarației unice a fost prelungit până pe 30 iunie
Declarația unică poate fi depusă până pe 30 iunie/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Contribuabilii pot depune declarația unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice până la data de 30 iunie inclusiv, după ce termenul a fost prorogat.

ANAF amintește că prorogarea termenului a fost prevăzută în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

Termenul de depunere a formularului ”Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice” a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Bonificații pentru depunerea la timp a declarației unice

Depunerea până la 30 iunie 2020 a declarației este însoțită de o serie de bonificații, de 5% din sumele datorate.

ADVERTISEMENT

Astfel pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie.

De asemenea, dacă depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se face prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, se acordă o bonificaţie de 5% din sumele datorate.

A doua bonificație se acordă doar dacă sunt respectate condițiile pentru prima bonificație, acestea putând fi cumulate.

ADVERTISEMENT

În condiţiile actuale, când este foarte importantă respectarea distanţării sociale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală aminteşte contribuabililor că pot depune Declaraţia unică prin mijloace electronice de transmitere la distanţă astfel: prin intermediul serviciului “Spaţiul Privat Virtual” (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată”, a precizat ANAF.

Potrivit Codului Fiscal, declarația unică se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursă, cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendă, activităţi agricole, piscicultură şi/sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum şi venituri din alte surse (de exemplu: câştiguri din transferul de monedă virtuală sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţă).

Declarația trebuie depusă și de către persoanele fizice care obțin venituri în străinătate și care sunt supuse impozitării în România.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri