Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a anunțat joi că termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale a fost prelungit până la data de 20 decembrie 2024.
Oficialul a subliniat că data limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie, însă va fi prelungit termenul pentru emiterea certificatelor de atestare fiscală și plată.
”Pentru a veni în sprijinul contribuabililor care vor să-și clarifice situația fiscală, am decis prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale până la data de 20 decembrie 2024”.
„Concret, termenul limită pentru depunerea notificărilor prin care se transmite intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie, dar prelungim termenul pentru emiterea certificatelor de atestare fiscală și plata până la 20 decembrie”, a scris Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook.
Marcel Boloș a menționat că a luat această decizie, deoarece ”amnistia fiscală din 2024 a fost diferită față de cele de până acum”.
”Fiind mai aproape de contribuabili și mult mai ușor de accesat, a atras peste 120.000 de contribuabili care și-au prezentat deja intenția să beneficieze”, a mai spus Marcel Boloș.
Potrivit lui, informarea contribuabililor cu privire la măsurile fiscale adoptate, prin intermediul Poștei Romane și a SPV, ”i-a determinat pe contribuabilii să fie interesați să-și achite obligațiile fiscale”.
Totodată, ministrul a ținut să menționeze că formularele care s-au depus de către contribuabili, notificarea și cererea de anulare au fost simplificate.
”Acestea au fost simplificate astfel încât pentru contribuabili accesarea măsurilor fiscale să fie o formalitate prin care să își manifeste intenția de a beneficia de aceste anulări de obligații, iar pe de altă parte, să aibă timpul necesar pentru a-și asigura lichiditățile financiare pentru achitarea obligațiilor bugetare”, a transmis acesta.
În plus, el a afirmat că Ministerul Finanțelor va propune permanentizarea acordării bonificației de 3% pentru contribuabilii care și-au achitat la timp taxele și impozitele.
”O transformăm astfel într-o formă de recunoștință recurentă, un angajament față de toți cei care contribuie, an de an, la stabilitatea și dezvoltarea României”, a conchis Marcel Boloș.