News

Termenul pentru obținerea Certificatelor de Situație de Urgență a fost prelungit. Până când se vor elibera

20.05.2020 | 17:43
Termenul pentru obtinerea Certificatelor de Situatie de Urgenta a fost prelungit Pana cand se vor elibera
Ministrul Economiei are coronavirus. În ce stare se află Virgil Popescu. Sursă foto: INQUAM Photos Alexandra Pandrea
ADVERTISEMENT

Termenul pentru obținerea Certificatelor de Situație de Urgență a fost prelungit oficial până la data de 15 iunie.

Termenul pentru obținerea Certificatelor de Situație de Urgență a fost prelungit

Ministerul Economiei a anunțat, miercuri, pe site-ul oficial că a prelungit până la 15 iunie termenul pentru obținerea Certificatelor de Situație de Urgență, la cerere.

ADVERTISEMENT

Noutatea este că Certificatele CSU se vor elibera luând în calcul ca referință și luna mai, prin urmare raportarea cuprinde acum lunile martie, aprilie şi mai, iar termenul final pentru eliberarea lor este 15 iunie.

”Am luat aceste decizii în urma dialogului neîntrerupt purtat cu operatorii economici în această perioadă, deoarece această inițiativă de sprijin a fost demarată ca răspuns la nevoile lor şi ea trebuie să răspundă cât mai multor companii în dificultate”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

Ordinul este valabil și pentru operatorii economici care au avut diminuări ale veniturilor

Actualul Ordin modifică Ordinul ministrului Economiei nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situaţii de urgenţă operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Prevederile se regăsesc, deja, pe platforma http://prevenire.gov.ro.

Conform noului Ordin al ministrului Economiei, Certificatele de Situaţie de Urgenţă se acordă operatorilor economici care au înregistrat închiderea totală sau parţială a activităţii pe perioada stării de urgenţă.

ADVERTISEMENT

Ordinul este valabil și pentru operatorii economici care au avut diminuări ale veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie şi februarie 2020.

Companiile care au înregistrat o scădere a veniturilor în luna aprilie ca urmare a măsurilor luate în timpul stării de urgență vor putea solicita certificate de stare de urgență, a anunțat șeful cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, ministrul Economiei, Virgil Popescu, l-a informat pe premierul Ludovic Orban care este situaţia emiterii certificatelor pentru situaţii de urgenţă și i-a transmis că sunt în jur de 15.000 de cereri de tipul 1.

ADVERTISEMENT