Stiri sportive

“Fotbalul nostru o să se ducă DE RÎPĂ cu tot CU HAGI!”

Ioan Sdrobiş, unul dintre antrenorii care au lansat cu succes, de-a lungul carierei, mulţi tineri fotbalişti, salută numirea în funcţia de director tehnic al FRF a lui Anghel Iordănescu. Omul...
30.12.2013 | 10:47
Fotbalul nostru o sa se duca DE RIPA cu tot CU HAGI
ADVERTISEMENT

Ioan Sdrobiş, unul dintre antrenorii care au lansat cu succes, de-a lungul carierei, mulţi tineri fotbalişti, salută numirea în funcţia de director tehnic al FRF a lui Anghel Iordănescu. Omul care l-a promovat pe Cristi Chivu a ţinut să-i transmită prin intermediul FANATIK un mesaj fostului selecţioner căruia îi cere să îşi îndrepte privirea şi către restul academiilor din ţară, nu doar către cea a lui Gheorghe Hagi. Sdrobiş lucrează la Centrul de Copii şi Juniori de la Oneşti care, pînă de curînd, a aparţinut celor de la Dinamo.

“Îl cunosc pe Puiu de foarte mulţi ani, salut faptul că el se va ocupa la FRF de toate sectoarele din postura de director tehnic. Însă, cum i-am mai spus şi lui Mihail Marian, chiar şi lui Miodrag Belodedici, îi spun acum şi lui Iordănescu: «Terminaţi prieteniile cu Hagi, atunci cînd vine vorba de selecţiile la loturile naţionale. Nu mai convocaţi doar jucători de la academia lui, uitaţi-vă şi la restul centrelor din ţară. Dacă nu o să faceţi lucrul acesta, atunci tot fotbalul nostru o să se ducă de rîpă cu tot cu Hagi şi Iordănescu. Nu mai suport cînd văd că de la Gică Hagi sînt luaţi la loturi peste 80-90 de jucători, nu se poate aşa ceva! Aici la Oneşti, unde eu mă ocup, academia e făcută de Nicolae Badea. Avem şi noi copii talentaţi, dar nimeni de la FRF nu ne bagă în seamă. Avem un atacant, Tudor Tudorie, 19 ani, care în ultimii doi ani a marcat 101 goluri, dar nici un antrenor de la loturile de juniori nu l-au băgat în seamă pe băiatul ăsta. Măi tată, vă întreb şi eu, aceşti antrenori de la loturile FRF-ului chiar nu aud şi nu văd ce face copilul acesta la Oneşti? Cel puţin măcar să îşi pună întrebarea cum naiba a reuşit atîtea goluri în ultimii doi ani, le-a marcat cu mîna? Toată lumea aleargă după marile vedete ale lui Hagi. Dacă Puiu Iordănescu îşi va face, la rîndul său, treaba tot pe prietenii, atunci puteţi să uitaţi că o să mai scoatem fotbalişti din pepiniera noastră”, a spus Sdrobiş.

ADVERTISEMENT

“Nu mai trebuie aduse rebuturi în ţară”

Fostul antrenor al Reşiţei a dorit să îi mai transmită un sfat lui Anghel Iordănescu. “Sper că Puiu nu se va supăra pe mine şi va accepta un ultim sfat de la mine. Mai am un pic şi fac 68 de ani şi cred că mă pricep la fotbal. Trebuie ca Iordănescu, cu oamenii de la FRF să încerce să găsească o posibilitate să controlăm oarecum venirea în ţară a fotbaliştilor străini, cei care mare parte dintre ei sînt doar rebuturi. Eu cred că trebuie dată o lege, dacă nu ai minimum 10 selecţii la naţionala ţrăii tale, atunci nu poţi juca în România. În acest fel se va opri exodul jucătorilor străini, iar cluburile noastre se vor pune pe reconstrucţia centrelor de copii şi juniori”, a încheiat Sdrobiş.

 

sdrobis