Video

TEROARE în estul Ucrainei: Explozii violente la Doneţk

UPDATE (15:32) Insurgenţii aşa-numitei Republici Populare Doneţk au tras cu rachete asupra oraşului Dobropolie din regiune. A decedat un tânăr care era paznic la o întreprindere. A fost grav...
13.06.2014 | 14:23
TEROARE in estul Ucrainei Explozii violente la Donetk
ADVERTISEMENT

UPDATE (15:32) Insurgenţii aşa-numitei Republici Populare Doneţk au tras cu rachete asupra oraşului Dobropolie din regiune. A decedat un tânăr care era paznic la o întreprindere. A fost grav rănită o tânăra care lucra la un depozit de legume, transmite “Новости Донбасса”.

Vezi video:

 

UPDATE (15:28) De mâine, 14 iunie, frontiera de stat dintre Ucraina şi Rusia va fi controlată completamente de militarii subordonaţi Kievului. Declaraţia a fost făcută de un consilier al ministrului de Interne de la Kiev, Anton Gheraşcenko, citat de  podrobnosti.ia.

ADVERTISEMENT

UPDATE (15:20) Preşedintele Petro Poroşenko i-a ordonat preşedintelui administraţiei regionale din Doneţk, Serheu Taruta, să transfere oficiul în Mariupol. “Graţie eroismului militarilor ucraineni în Mariupol, situaţia în oraş s-a stabilizat şi consider necesar să fie transferată acolo activitatea administraţiei regionale din Doneţk”, a remarcat Poroşenko.

Sursă: www.publika.md

UPDATE (11:30) Astăzi la ora 5:00 dimineaţa locuitorii din satul Staniţa Luganskaia, de lângă oraşul Lugansk, au fost treziţi de tir de artilerie. După o noapte liniştită au fost realuate luptele între armata ucraineană şi insurgenţii autoproclamatei republici populare Lugansk, relatează lenta-ua.

ADVERTISEMENT

Vezi video:

UPDATE (11:23) Un grup de insurgenţi l-au bătut şi apoi l-au răpit pe şeful poliţiei ucrainene din oraşul Sverdlov, regiunea Luhansk. Publicaţia unn.com.ua presupune că acţiunea a fost un act de răzbunare pentru faptul că miliţia ucraineană a confiscat armele unor insurgenţi proruşi cu o zi înainte.

UPDATE (11:10) Ministrul de Interne al Ucrainei scrie pe pagina sa de facebook că în oraşul Mariupol au fost arestaţi “11 terorişti, au fost dezamorsate două mine. La punct de control spre direcţia Doneţk a fost reşinut un automobil încărcat cu armament”. La general, situaţia în Mariupol este stabilă, iar pe clădirea Consiliului Orăşenesc a fost arborat drapelul Ucrainei, a spus ministrul Arsen Avakov.

ADVERTISEMENT

Vezi video:
http://youtu.be/aenl78NVwIM

UPDATE (10:37) O unitate aeropurtată ucraineană implicată în Operaţiunea Antitero pe teritoriul regiunilor Lugansk şi Doneţk a suportat pierderi în luptă cu insurgenţii la graniţa cu Rusia. Trupa de desant din Nokolaev a nimerit într-o ambuscadă. 24daily.net dispune de informaţii că ar fi fost ucişi doi paraşutişti, iar cel puţin douăzeci ar fi răniţi.

UPDATE (10:31) Ministrul interimar al Internelor de la Kiev, Arsen Avakov, informează cu referinţă la asaltul Mariupolului: “Operaţia decurge conform planului. Continuă cu cu succes. A fost lovită o blindată şi au fost nimicite cuiburi de lunetişti de-ale teroriştilor. Pierderile din partea teroriştilor sunt mari. Doar doi luptători de-ai noştri au fost răniţi”.

ADVERTISEMENT

UPDATE (10:25) “În zona de frontieră au loc lupte crâncene. Se poate afirma că mercenarii ruşi au deschis un adevărat front ruso-ucrainean. Situaţia face necesară convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate al Ucrainei. Ostaşi ruşi, îmbrăcaţi ca insurgenţii, au consolidat o zonă lângă oraşul Sniejnoie din regiunea Doneţk”, relatează o sursă pentru censor.net, citat de 62.ua.

UPDATE (10:19) Expertul militar ucrainean Dmitri Tîmciuk scrie, citat de fakty.ua, că militarii ucraineni au distrus două tancuri care veniseră anterior din Rusia în ajutorul insurgenţilor. Ostaşii subordaţi Kievului au lichidat trei blindate, două camouoane cu terorişti şi aminiţie şi două vehicule cu mitraliere de calibru mare. “La frontiera cu Rusia, forţele Operaţiunii Antitero au capturat trei coloane auto care veneau din Rusia. Acestea transportau amuniţie şi armament destinate teroriştilor”, a remarcat directorul Centrului de studii politice şi militare.

UPDATE (10:06) Locuitorii din Mariupol s-au trezit la auzul împuşcăturilor şi exploziilor care au început la ora 4.00 dimineaţa, informează site-ul oraşului 0629.com.ua. Oraşul este încercuit de forţele ucrainene. Insirgenţilor proruşi li se propune să se predea. În caz de refuz, se va recurge la asalt.

u1
Vezi video:
http://youtu.be/zT5ndzPlN8M

http://youtu.be/zT5ndzPlN8M

UPDATE (9:58) O explozie a vizat, în centrul oraşului ucrainean Doneţk, maşina lui Denis Puşilin, un lider al separatiştilor din oraş, provocând trei răniţi, a anunţat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a insugenţilor. Cei răniţi sunt gărzile de corp ale lui Puşilin.

Sursă:  www.publika.md

ADVERTISEMENT