Sport

Teroare în Craiova înainte de FC U – Universitatea. Sorin Cârțu, păzit non-stop de polițiști! „Au patrulat toată noaptea” Exclusiv

Sorin Cârțu, președintele celor de la Universitatea Craiova, a trăit o noapte albă înainte de derby-ul local cu FC U. Polițiștii au patrulat non-stop prin fața casei oficialului oltean!
03.10.2021 | 05:47
Teroare in Craiova inainte de FC U  Universitatea Sorin Cartu pazit nonstop de politisti Au patrulat toata noaptea Exclusiv
Teroare în Craiova înainte de FC U - Universitatea. Sorin Cârțu, păzit non-stop de polițiști! „Au patrulat toată noaptea” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Craiova se pregătește febril de un derby pe care-l așteaptă de 8 ani. Echipele lui Adrian Mititelu și Mihai Rotaru nu s-au mai văzut la față din liga a doua, astfel că meciul din Liga 1 constituie o premieră pentru capitala Olteniei.

Tensiunea este maximă în Craiova, iar aceasta chiar se simte pe stradă. Orașul pare împărțit între simpatizanții celor două echipe. Unul dintre oamenii care au trăit într-un stres teribil această săptămână este Sorin Cârțu, președintele oaspeților din derby.

ADVERTISEMENT

Noaptea dinaintea meciului a fost albă pentru el. Și nu neapărat din cauza emoțiilor pentru confruntarea dintre Mutu și Reghecampf!

Teroare în Craiova înainte de FC U – Universitatea. Sorin Cârțu, păzit non-stop de polițiști! „Nu am trăit așa ceva în 65 de ani. Au patrulat toată noaptea!”

E duminică dimineața, iar pe Sorin Cârțu îl găsim la cofetăria sa din centrul orașului, alături de Silviu Lung, de Emil Săndoi, de alți apropiați. La doar câteva zeci de metri de sediul echipei lui Mititelu, unde fanii intră, ies, iau bilete, discută, speră.

ADVERTISEMENT

Cârțu și celelalte glorii ale Craiovei par liniștiți, calmi. Glumesc, mai aruncă o vorbă de politică și de restricții printre alte 10 vorbe despre meciul de diseară. Cârțu e zâmbitor ca întotdeauna, chiar dacă i s-au întâmplat destule în ultimele zile. De la gardul vopsit din nou al propriei case, la drumuri la poliție, toate îmbrăcate de tensiunea din jur.

Dar tensiunea mocnește. Sorin Cârțu vine după o noapte albă. Nu i-a mai atacat nimeni casa, dar nici nu a dormit!

ADVERTISEMENT

Nu am trăit așa ceva în 65 de ani de când sunt în Craiova. Ăsta nu mai e meci de fotbal, astea nu mai sunt orgolii, pur și simplu e o nebunie. Azi-noapte am văzut pe geam o mașină care venea, trecea, apoi iar se întorcea după câteva minute. Nici nu mai știu la ce să mă aștept după ultimele nebunii… Au patrulat toată noaptea prin fața casei mele”, dezvăluie „Sorinaccio” pentru FANATIK.

Sorin Cârțu a avut o surpriză când a ieșit noaptea din casă: „Domnu’ Sorin, suntem aici ca să fiți în siguranță”

Cârțu nu a dorit să lase lucrurile așa. Pur și simplu dorea să știe despre ce e vorba. Cine sunt cei care-i dau ture la casă, la 3 dimineața.

ADVERTISEMENT

La un moment dat am ieșit și m-am dus la mașină. Am fost surprins să constat că erau polițiști, deși mașina nu era una de serviciu. Era una normală. „Domnu’ Sorin, suntem aici ca să fiți în siguranță”, mi-au spus băieții. Deci în orașul meu, în Craiova unde am scris istorie și reprezint ceva, am ajuns să fiu păzit non-stop de polițiști!” – Sorin Cârțu pentru FANATIK

Aici, pe terasa cofetăriei, lucrurile par mai relaxate. Dar, în realitate, nu sunt deloc. „Mă uit în dreapta, mă uit în stânga, văd oameni cu măști… Chiar nu mai știu cine vrea să-mi facă rău sau e bine intenționat și ar dori doar să mă salute și să mai schimbăm câteva cuvinte”, mai spune Cârțu.

Ne uităm atent la cearcănele pe care le etalează sub ochi și realizăm, sincer, că omul trăiește o teroare. Mai sunt câteva ore până la derby. Puține.

Casa lui Sorin Cârțu, atacată cu mesaje violente în săptămâna derby-ului FC U Craiova – Universitatea Craiova. „Au fost patru persoane. Trei scriau pe gard, unul filma”

Cu câteva zile înaintea meciului, tot într-o noapte, locuința lui Sorin Cârțu a fost vandalizată de patru persoane. Acestea i-au umplut gardul cu mesaje violente: „Nu uităm, nu iertăm”, „Mori!”, „Cârțu = sifon”! A doua zi, dimineața, Cârțu a depus plângere.

FANATIK a discutat cu oficialul craiovean în momentul în care acesta se afla în sediul Poliției locale.

Sunt la poliție. Am depus plângere! Le-am dat polițiștilor toate înregistrările de pe camere. Au fost patru oameni cu cagule, trei au scris pe gard și unul a filmat tot”, a fost prima reacție a lui Cârțu după evenimentele din cursul acelei nopți.

Ulterior, acesta a dezvăluit noi amănunte într-un dialog televizat cu Ioana Cosma, la ProX.

Am fost la poliție, dar încă nu am primit vreun răspuns nici pentru plângerile anterioare pe care le-am făcut. Îi auziți pe ăștia: «A început războiul, a început lupta». Domnilor de la autorități ieșiți, bă, la război sau ce trebuie să faceți voi ca să aplanați situația. Nu să stați.

Uite, eu spun acum, nu mai veniți, mă, noaptea, atacați ziua, că nu vă face nimeni nimic. Veniți ziua și fără mască, că nu vă face nimeni nimic. Eu normal că mă duc la poliție dacă vii la mine cu fața acoperită, vino, mă, fără mască, dacă ai ceva să-mi spuni. Ai curaj? Vino, mă, și vorbește. Nu noaptea ca vagabonții, ca haiducii. Ce-i asta? Suntem în anul 2021!”, a declarat Sorin Cârțu.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,57 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT