ADVERTISEMENT
News

Teroare în Odorheiu Secuiesc! Un urs a intrat în curtea unui localnic, apoi s-a plimbat pe străzi. A fost emis mesaj Ro-Alert

Autor: Alexandru Năstase | 02.09.2020 | 10:06
Teroare în Odorheiu Secuiesc! Un urs a intrat în curtea unui localnic, apoi s-a plimbat pe străzi. A fost emis mesaj Ro-Alert
Un urs a coborât din pădure și a intrat în curtea unui localnic. Sursa foto - facebook

Teroare în Odorheiu Secuiesc acolo unde un urs a coborât din pădure și a semănat panică printre localnici. Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au fost nevoiți să intervină pentru îndepărtarea animalului.

ADVERTISEMENT

Ursul a intrat în curtea unui localnic , apoi a mers pe o stradă din municipiu. Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita a informat că un bărbat din Odorheiu Secuiesc a sunat la numărul de urgenţă 112.

Acesta a anunţat că a observat un urs în curtea casei sale, din Cartierul Taberei. Nu a mai durat mult până când au apărut echipajele de intervenție.

ADVERTISEMENT

Panică în Odorheiu Secuiesc!

Concret, la faţa locului au fost trimiși imediat mai mulți oameni de la ordine publică. În ciuda căutărilor, aceștia au constatat că ursul nu mai era prezent în curte.

La puțin timp distanță, animalul a fost observat, în schimb, pe o stradă din apropiere. Jandarmii și polițiștii l-au îndepărtat în afara localităţii.

ADVERTISEMENT

De remarcat că locuitorii din municipiu au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Din păcate, în ultima perioadă se semnalează tot mai des prezenţa unor urşi în zonele locuite din Harghita, animalele coborând din pădure.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112.

Oamenii legii spun că nimeni nu trebui să încerce să intervină sau să hrănească animalele sălbatice. De asemenea este recomandat să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!