Hotnews

Teroare pe bursele din Asia. Bulgărele de zăpadă o ia la vale

Scăderile puternice de pe bursele asiatice îşi pun amprenta şi pe evoluţia din alte zone ale lumii. Bursele europene au coborât aproape de minimul ultimelor 15 luni, scrie Bloomberg, în...
21.01.2016 | 18:09
Teroare pe bursele din Asia. Bulgărele de zăpadă o ia la vale
ADVERTISEMENT

Scăderile puternice de pe bursele asiatice îşi pun amprenta şi pe evoluţia din alte zone ale lumii. Bursele europene au coborât aproape de minimul ultimelor 15 luni, scrie Bloomberg, în aşteptarea unui mesaj al şefului BCE, Mario Draghi.

După o sesiune de tranzacţionare sălbatică pe pieţele europene şi americane, volatilitatea a continuat în sesiunea asiatică de azi.

ADVERTISEMENT

Piete din regiune au început în teritoriul pozitiv, dar totul a luat o turnură neasteptată în orele următoare.

Bursa din Shanghai a închis şedinţa de joi în cădere cu 3,22%, indicele Shanghai Composite Index a ajuns la valoarea de 2.880,89 puncte, în scădere cu 95,81 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, informează Reuters.

ADVERTISEMENT

Bursa japoneză a închis şedinţa de joi în scădere cu 2,43%, ceea ce duce la aproape 16% scăderea înregistrată de la începutul acestui an pe fondul evoluţiilor turbulente înregistrate de pieţele bursiere din întreaga lume.

Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la nivelul de 16.017,26 puncte, în scădere cu 398,93 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Capital.

La Seul, Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de joi în scădere cu 0,27%, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 1.840,53 puncte, în scădere cu 4,92 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri