Sport

EXCLUSIV. Interviu după MĂCEL: “Îţi scot limba din gură, TE OMOR!”

AS SC Rapid Băneasa, echipă creată de cîţiva fani dinamovişti, locul 5 în Liga a V-a, seria a II-a, a avut derby cu AFC Rapid, locul 2. „Acasă”, pe terenul „Laromet”. Partida a fost...
15.11.2016 | 00:06
EXCLUSIV Interviu dupa MACEL Iti scot limba din gura TE OMOR

AS SC Rapid Băneasa, echipă creată de cîţiva fani dinamovişti, locul 5 în Liga a V-a, seria a II-a, a avut derby cu AFC Rapid, locul 2. „Acasă”, pe terenul „Laromet”. Partida a fost întreruptă în repriza secundă din cauza unor incidente grave.

FANATIK.RO a stat de vorbă cu Narcis Ioniţă, unul dintre jucătorii de bază ai lui AFC. Acesta a povestit firul evenimentelor în urma căruia tatăl său a ajuns la spital cu maxilarul rupt.

Salut, Narcis! Ce s-a întîmplat la meciul cu Rapid Băneasa?

– Jucătorii lor au început încă din primul minut să ne înjure, să ţipe la noi, să ne ameninţe. Ne-au făcut ţigani, ciori, în toate felurile posibile. Strigau inclusiv către brigada de arbitri. Spre exemplu, tuşierul de pe partea dreapta a fost ameninţat că i se va scoate limba din gură, că va fi omorît în bătaie. Nu s-a luat nici o măsură. Arbitrii se făceau că nu aud.

“Nu mai realizam nimic, auzeam doar sirenele de la jandarmerie!”

De unde a izbucnit conflictul?

– Jucătorul cu numărul 25 de la Băneasa m-a luat de la bun început. M-a faultat, m-a înjurat şi m-a ameninţat. Arbitrul nu i-a dat nici măcar cartonaşul galben. Apoi, în repriza secundă, a avut, din nou, două intrări urîte la mine, de cartonaş roşu. Dar nici măcar avertisment nu a primit. Asta, probabil, şi din cauza faptului că jucătorul lor cu numărul 10, căpitanul, ţipa către arbitru că îl omoară în bătaie. În fine… A fost o pasă puternică pe pe jos, eu am încercat să intru în centru, să atac poarta, iar numărul 10 de la ei, Vanea Laurenţiu, aşa am înţeles că îl cheamă, s-a pus în faţa mea, m-a aşteptat, s-a uitat la mine, a ridicat cotul şi m-a lovit.

Ce a urmat apoi?

– Am căzut la pămînt, nu mai ţin minte nimic, am avut, cred, o pierdere de memorie, nu ştiu… Auzeam doar sirenele de la jandarmerie. Nu mai realizam nimic. M-am ridicat abia cînd a ajuns jandarmeria. Tata şi vărul meu, care se aflau în tribună, au intrat pe teren, dar nu cu dorinţa de a face scandal, de a lovit pe cineva. Tata i-a spus ceva jucătorului cu numărul 10 de la Băneasa, după care s-a retras. În timp ce mergea spre tribună, au venit doi de pe banca lor de rezervă. Un puşti i-a dat tatălui meu cu talpa în gură, apoi unul masiv i-a dat un pumn în gură. Tata a căzut la pămînt şi a continuat să încaseze lovituri. Apoi, jucătorul cu numărul 10 i-a dat un pumn în gură şi vărului meu.

“Tata va fi operat! Are maxilarul rupt!”

Cum se simte tatăl tău?

– Se află în spital, are maxilarul rupt şi pe dreapta, şi pe stînga. Va fi operat, altă soluţie nu există.

Poliţia s-a autosesizat?

– A venit cineva de la jandarmerie, mi-a luat datele şi mi-a spus că după ce va viziona imaginile va lua măsurile care se cuvin. A rămas să o mai sune pe mama pentru alte detalii. Dar, foarte probabil, o să depunem şi noi plîngere. Nu o vom lăsa aşa.

“Sînt unii care joacă pe fals!”

Cum s-a ajuns la întreruperea partidei?

– După ce lucrurile s-au calmat, jandarmeria a dat ok-ul ca partida să continue. Observatorul dorea ca meciul să nu se mai reia, dar arbitrul a spus să continuăm. Dar am fost atenţionaţi că dacă se mai întîmplă un incident asemănător, partida va fi oprită definitiv. Fiecare echipă a mers în jumătatea proprie, iar numărul 10 de la ei, Vanea Laurenţiu, a decis ca Băneasa să iasă de pe teren.

Veţi cîştiga la “masa verde”.

– Da! În plus, nici stadionul nu era omologat. Nu exista apă, curent, vestiare… Oricum, nivelul la Liga 5 este foarte, foarte scăzut. Sînt jucători de 40-45 de ani pe care nu îi interesează dacă îşi accidentează adversarii. Primesc suspendare, iar următoarea etapă intră şi joacă pe fals. Şi repeta aceeaşi faptă. Au fost cazuri. Au o vîrstă şi, pur şi simplu, nu mai au ce să păţească, nu-i mai interesează.

14 goluri a reuşit Ioniţă pentru AFC Rapid în acest sezon, fiind golgheterul echipei