News

Tesla a livrat mai puține mașini electrice în ultimele trei luni. Elon Musk a cerut reduceri de personal

Față de trimestrul anterior, Tesla Inc a livrat cu 17,9% mai puține mașini electrice în al doilea trimestru, în condițiile în care pandemia de Covid-19 din China a perturbat producția și lanțul de aprovizionare.
03.07.2022 | 09:31
Tesla a livrat mai putine masini electrice in ultimele trei luni Elon Musk a cerut reduceri de personal
Elon Musk este director executiv și arhitect de produs al Tesla, Inc. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Potrivit Reuters, cel mai mare producător de automobile electrice din lume a declarat sâmbătă că a livrat 254.695 de vehicule în perioada aprilie-iunie. În trimestrul precedent livrase 310.048 de vehicule.

Tesla Inc, afectată de restricțiile sanitare din China

O recrudescență a cazurilor de Covid-19 în China a obligat Tesla să suspende temporar producția la fabrica sa din Shanghai și a afectat instalațiile furnizorilor din această țară.

ADVERTISEMENT

Tesla va accelera producția la fabrica din Shanghai odată cu suspendarea restricțiilor impuse de pandemie. Astfel se preconizează o creștere a livrărilor în a doua jumătate a anului.

La începutul lunii iunie, directorul general Elon Musk le-a spus directorilor executivi că are un ”sentiment foarte rău” în legătură cu economia. În acel context, celebrul antreprenor american a spus că trebuie să renunțe la 10% din personalul Tesla Inc.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, Musk a declarat că cererea pentru vehiculele Tesla rămâne puternică, dar că există în continuare provocări legate de lanțul de aprovizionare.

În luna iunie, Tesla majora din nou prețurile pentru unele dintre modelele sale în Statele Unite și China. Asta se întâmpla după ce Musk avertizase asupra presiunii inflaționiste semnificative în ceea ce privește materiile prime și logistica.

ADVERTISEMENT

Scăderea vine după o lună-record

Conform statisticilor companiei, luna iunie 2022 a fost cea mai mare lună de producție de vehicule din istoria Tesla Inc. Analiștii se așteptau ca Tesla să raporteze livrări de 295.078 de vehicule pentru perioada aprilie-iunie, potrivit datelor Refinitiv.

Mulți dintre ei și-au redus estimările la aproximativ 250.000 de unități, din cauza blocajului pandemic prelungit din China. Altfel, cel mai valoros producător auto din lume a înregistrat livrări-record în fiecare trimestru începând cu al treilea trimestru din 2020.

ADVERTISEMENT

Practic, a rezistat mai bine decât au făcut-o cei mai mulți producători auto în pandemie și în fața întreruperilor lanțului de aprovizionare. China a jucat un rol esențial în creșterea rapidă a producției de vehicule Tesla. Fabrica din Shanghai are costuri reduse și a fost profitabilă.

Aici au fost produse aproximativ jumătate din totalul mașinilor livrate de companie anul trecut. Musk a declarat în aprilie că producția totală de vehicule a Tesla în al doilea trimestru va fi ”aproximativ egală” cu cea din primul trimestru.

Recent, miliardarul american a declarat că Tesla a avut un ”trimestru foarte greu”, citând provocările legate de producție și de lanțul de aprovizionare din China. Musk a mai spus că noile fabrici ale Tesla din Texas și Berlin sunt ”furnale gigantice de bani” care pierd miliarde de dolari, deoarece se luptă să crească rapid producția.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 35% până acum în acest an, afectate de achiziția de 44 de miliarde de dolari propusă de Musk pentru Twitter Inc, de blocajul din China și de incertitudinile macroeconomice.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Marea necunoscută după ce Putin a predat trupul lui Navalnîi. Familia opozantului așteaptă...
Marea necunoscută după ce Putin a predat trupul lui Navalnîi. Familia opozantului așteaptă decizia liderului rus
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până...
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până la 23°C. Când ar putea reveni un episod de iarnă cu lapoviţă şi ninsori
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Harry și Meghan, goniți din SUA. Cine îi mai primește
Harry și Meghan, goniți din SUA. Cine îi mai primește
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Simona Halep dă cărțile pe față și vorbește despre cel mai greu moment....
Simona Halep dă cărțile pe față și vorbește despre cel mai greu moment. Cauza ar fi fost comportamentul urât al sportivei ”M-a părăsit. A fost un șoc”
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde