News

Ultimă oră: Ce spune ultimul test ADN. Ale cui sunt, de fapt, rămășițele găsite în pădure, la Caracal

16.08.2019 | 21:33
Ultima ora Ce spune ultimul test ADN Ale cui sunt de fapt ramasitele gasite in padure la Caracal
Ce spune testul ADN luat de pe rămășițele găsite în pădurea din Caracal *foto: realitatea.net

Autoritățile române continuă Ancheta în cazul crimelor de la Caracal. Vineri, 16 august, au fost publicate rezultatele testului ADN realizate pe fragmentele osoase descoperite într-o pădure de lângă Caracal și despre care Gheorghe Dincă a susținut că aparțin Luizei Melencu, fata de 18 ani care a dispărut în urmă cu patru luni.

Rezultatul testelor ADN în cazul Luizei Melencu

Rămășițele osoase provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, se arată în raportul de expertiză medico-legală antropologică înaintat de INML către DIICOT.

“Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Naţional de Medicină Legală ‘Mina Minovici’ a înaintat către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparţinând victimei majore. Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 – 19 ani şi că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe”, precizează un comunicat al DIICOT.

Gheorghe Dincă a recunoscut faptul că a omorât-o și pe Luiza Melencu, după mai multe zile în care nu a spus nimic despre fapta sa. Criminalul i-a dus pe anchetatori la marginea unei păduri din apropiere de casa sa, acolo unde a susținut că a aruncat rămășițele Luizei Melencu. Din datele preliminare rezultase faptul că fragmentele osoase găsite de polițiști aparțin unei fete care are vârsta între 15 și 19 ani, dar care nu este Alexandra Măceșanu. Pentru a verifica DNA-ul din oase, anchetatorii au prelevat mostre din AND-ul mamei Luizei pentru a verifica dacă aparțin fiicei acesteia.

Ancheta de Caracal a primit o nouă notă misterioasă, după ce în noaptea de miercuri spre joi telefonul Luizei Melencu a apărut pe grupul de whatsapp al colegilor săi de clasă. O prietenă a încercat să o sune pe Luiza, dar nimeni nu i-a răspuns la telefon. Specialiștii susțin mai multe scenarii, printre care se numără posibilitatea ca cineva să fi găsit telefonul și să îl fi scos de pe whatsapp sau ca tehnicienii care lucrează la anchetă au cerut operatorului de telefonie mobilă clonarea cartelei SIM pentru a descoperi noi informații cu privire la fată.

Ce spune testul ADN cu privire la crima din Caracal
Ce spune testul ADN cu privire la crima din Caracal *foto: realitatea.net

Ce au făcut anchetatorii vineri, în cazul crimei de la Caracal

Vineri anchetatorii au continuat scanarea solului cu un aparat performant, pus la dispoziție de Inspectoratul de Stat în Construcții. Asta după ce miercuri au identificat zece zone în care ar putea să fie îngropate mai multe lucruri, inclusvi fragmente de origine umană. Scannerul permite radiografierea solului până la o adâncime de 3,5 metri în pământ și puțin peste un metru dacă solul a fost acoperit cu beton. Dincă a asistat și vineri la căutările care au loc în casa sa.