News

Test de ultimă generație pentru detectarea COVID-19 în Israel. Sufli de trei ori și afli rezultatul

22.05.2020 | 07:42
Test de ultima generatie pentru detectarea COVID19 in Israel Sufli de trei ori si afli rezultatul
ADVERTISEMENT

Un test de ultimă generație pentru detectarea COVID-19 a fost lansat în Israel. În interval de doar un minut, pacientul află dacă este pozitiv sau negativ la infecția cu noul virus.

Test de ultimă generație pentru detectarea COVID-19 în Israel. Sufli de trei ori și afli rezultatul

Ambasadorul Israelului în București, David Saranga, a dezvăluit, joi, că în țara sa a fost demarat un program de testare a populației pentru depistarea persoanelor care sunt infectate cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Noua procedură medicală pentru detectarea infecției cu COVID-19 este una revoluționar și oferă diagnosticul într-un timp record de la inițiere. Potrivit oficialului din Israel, rezultatul testării se poate da în decurs de un minut.

„Cercetătorii au aflat acum câțiva ani că se poate știi dacă cineva are cancer. Asta se întâmplă prin mirosul molecular. Folosind această metodă, o universitate din Israel au făcut acest test. Seamănă cu testarea etilotest. E o metodă fizică. În mai puțin de un minut se știe dacă o persoană are sau nu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Persoana trebuie să sufle de trei ori și într-un minut află dacă e infectată. Metoda a fost implementată de trei zile.

Eu cred că atunci când vorbim de testele care se vor efectua înainte de plecări, sunt testele serologice”, a spus ambasadorul Israelului în România, potrivit Antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Israel, una dintre țările care a luptat cu succes contra COVID-19

Israelul este una dintre statele lumii care se poate lăuda cu un succes în bătălia cu stoparea pandemiei de coronavirus pe teritoriul său.

La o populație de puțin peste 9 milioane de locuitori, Israel are doar 16.683 de cazuri de COVID-19 în ultimele două luni și puțin peste 200 de decese.

ADVERTISEMENT

În Israel se lucrează intens și la descoperirea unui tratament anti-COVID-19. Cercetătorii din această țară au izolat într-un laborator de cercetări biologice un anticorp care deţine un rol cheie în lupta împotriva noului coronavirus.

Anunțul a fost făcut la începutul lunii mai de către ministrul Apărării, care a precizat că această reuşită reprezintă o descoperire importantă în cadrul eforturilor depuse în vederea dezvoltării unui tratament împotriva pandemiei.

ADVERTISEMENT