Test PCR negativ obligatoriu la intrarea în Franța. Este valabil și pentru români

Adrian Baciu   
în HotNews
22/01/2021, 09:18
Test PCR negativ obligatoriu la intrarea în Franța. Este valabil și pentru români
Test PCR negativ obligatoriu la intrarea în Franța. Este valabil și pentru români. Sursa foto: hepta.ro

Franța, al doilea cel mai afectat stat de pandemie din Uniunea Europeană, a anunțat că va introduce un Test PCR negativ obligatoriu pentru toți cetățenii care intră pe teritoriul ei, inclusiv pentru români.

Măsura vine în contextul creșterii destul de accentuate a infectărilor. În ultimele două zile, autoritățile de la Paris au anunțat peste 20.000 de infectări.

Această măsură de restricționare a fost anunțată de președintele Emmanuel Macron. Liderul francez și-a informat omologii europeni despre acest demers, la summit-ul UE de joi.

Franța impune Test PCR negativ obligatoriu. E valabil și pentru români

Începând de duminică, 24 ianuarie, Franța va introduce obligativitatea testelor Real Time – PCR pentru cei care vin cu avionul pe teritoriul său, inclusiv din Uniunea Europeană, așadar și pentru cetățenii români.

În acest sens, președintele francez Emmanuel Macron și-a informat omologii europeni asupra acestei decizii, în cadrul unui summit on-line al liderilor țărilor UE, desfășurat joi seara. Testul va trebui efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare, anunță Le Figaro.

Există și excepții de la această testare. Astfel, lucrătorii transfrontalieri vor fi scutiți de această obligație, la fel și cei care intră în țară prin transport terestru (tren, autobuz, mașină).

Franța este al treilea cel mai afectat stat de pandemie din Europa. În fața ei mai sunt doar Marea Britanie și Italia. Din martie 2020 până în prezent, Hexagonul a raportat peste 71.000 de morți și aproape 3.000.000 de îmbolnăviri. La nivel mondial, numai SUA, Brazilia, India, Rusia și Regatul Unit au mai multe cazuri raportate decât Franța.

Liderii europeni, conferință record pe tema pandemiei

În timpul videoconferinței de joi, care s-a întins pe durata a mai mult de patru ore, un record, liderii UE au analizat diferitele aspecte ale gestionării pandemiei. Furnizarea de vaccinuri a fost un subiect arzător.

Le Figaro mai scrie că Agenția Europeană pentru Medicamente ar fi decis să aprobe vaccinul celor de la AstraZeneca, însă nu mai devreme de 29 ianuarie.

În ceea ce privește pașaportul de vaccinare propus de Grecia, încă nu s-a ajuns la niciun consens. Pe de altă parte, liderii UE ar fi decis că e momentul înăspririi măsurilor restrictive în spațiul comunitar.  Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că ”toate călătoriile neesențiale ar trebui descurajate puternic”.

Închide ×