Alegeri 2024

“Testare anti-droguri în şcoli!”. Planul de combatere a stupefiantelor în sectorul 2, prezentat de Rareş Hopincă

Rareş Hopincă, fost prefect al Capitalei și candidat al PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a vorbit la "Sport şi Politică" despre problema privind consumul drogurilor.
06.06.2024 | 16:49
Testare antidroguri in scoli Planul de combatere a stupefiantelor in sectorul 2 prezentat de Rares Hopinca
Rareş Hopincă vrea teste anti-drog în şcolile din sectorul 2 Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rareş Hopincă, fost prefect al Capitalei și candidat la Primăria Sectorului 2 din partea PSD-PNL, a vorbit la “Sport şi Politică”, emisiune marca FANATIK, despre proiectele pe care vrea să le pună în practică dacă va fi ales în funcția de edil.

Rareș Hopincă susține introducerea testării anti-drog în școlile din sectorul 2

Printre subiectele discutate cu moderatorul emisiunii, Horia Ivanovici, s-a numărat și cel privind problema drogurilor. Rareș Hopincă susține introducerea testării anti-droguri în unitățile de învățământ, cu acordul părinților, elevilor și a cadrelor didactice.

ADVERTISEMENT

Candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Sectorului 2 spune că a fost preocupat de această problemă încă de când ocupa funcția de prefect al Capitalei. El crede că statul nu a luat, deocamdată, suficiente măsuri pentru combaterea consumului de droguri în școli.

O statistică a Agenției Naționale Antidrog arată că, în prezent, copiii încep să consume substanțe interzise de la vârste fragede, de 12 – 13 ani. Rareș Hopincă spune că un studiu realizat în perioada în care era prefect, la care au participat peste 21.000 de elevi majori din Capitală, arăta că peste 60% dintre aceștia erau de acord să fie făcute teste anti-drog în școli.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce privește activitatea ca primar, pe zona de anti-drog am două priorități. În primul rând, acest studiu ne-a arătat nouă unde sunt punctele roșii pe hartă, adică unde există percepția că e un consum de droguri mai accentuat decât în alte zone.

Copiii vor intra într-un proiect de educație anti-drog, în care, în consens cu părinții, cu profesorii, cu directorii, diriginții și copiii, vom lua un set de măsuri. Că vom ajunge la o testare voluntară sau nu, va fi decizia tuturor, nu va fi decizia mea.

ADVERTISEMENT

Dar eu ca primar voi sprijini aceste măsuri. Aceasta este o direcție. Ne vom concentra pe punctele roșii, ulterior vom extinde la nivelul întregului sector 2 această campanie”, a declarat Rareș Hopincă.

Rareș Hopincă vrea să construiască un centru anti-drog

A doua măsură pe care candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2 vrea să o aplice pentru a combate consumul de droguri se referă la construirea unui centru anti-drog pentru reabilitarea dependenților.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu avem centre unde să putem reabilita acești oameni, ei poate, din nefericire, vor fi pierduți pentru totdeauna. Am atras atenția prin campanii mai ales părinților.

Dacă în primii ani părinții nu sunt instruiți cum să depisteze semnele, efectele consumului de droguri și nu știu, practic, că al lor copil se confruntă cu această problemă, s-ar putea să fie prea târziu pentru reabilitare”, a adăugat Rareș Hopincă.

Fostul prefect al Capitalei susține că primarii nu trebuie să spună că nu au atribuții pe prevenirea consumului de droguri. Aceasta este o problemă a comunității și trebuie ca edilii să se ocupe să rezolve acest fenomen.

"Testare anti-droguri în şcoli!". Planul de combatere a stupefiantelor în sectorul 2, prezentat de Rareş Hopincă

ADVERTISEMENT