News

Testare gratuită pentru COVID-19 într-o capitală din Europa. Acest serviciu este disponibil de luni, 31 august

30.08.2020 | 20:49
Testare gratuita pentru COVID19 intro capitala din Europa Acest serviciu este disponibil de luni 31 august
ADVERTISEMENT

De luni, 30 august, va exista testare gratuită pentru COVID-19 într-un mare oraș din Europa. Francezii au anunțat că Parisul va pune la dispoziție centre special amenajate pentru toate persoanele care doresc să verifice dacă s-au infectat cu noul coronavirus.

Vor exista centre medicale temporare pe străzile din capitala Franței. Locurile vor fi amplasate în special în fața primăriilor din cartiere, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal.

ADVERTISEMENT

Această inițiativa vine în sprijinul laboratoarelor care au fost luate cu asalt de parizieni în ultima perioadă. S-au creat cozi infernale, localnicii ajungând să stea ore în șir la cozi pentru a fi testați.

Testare gratuită pentru COVID-19 la Paris

De luni, oricine dorește să își facă testul poate solicita acest lucru în centrele create. Totul poate fi planificat chiar pe site-ul oficial al orașului care atrage în fiecare an milioane de vizitatori.

ADVERTISEMENT

Franța a anunțat în această săptămână că poate efectua chiar și 1 milion de teste în decursul a șapte zile. Se dorește o analiză profundă pentru a controla creșterea infecțiilor.

Franța a înregistrat o creștere îngrijorătoare în ultimele zile. Vineri au fost peste 7.000 de infectări, iar în weekend, autoritățile au raportat peste 10.000 de persoane care s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Se remarcă o stare generală negativă pe tot continentul. Germania, Spania și Italia au semnalat mult mai multe cazuri în august în comparație cu luna anterioară.

“În situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum”, a declarat liderul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus la Geneva

ADVERTISEMENT

“Dar, în acelaşi timp, avem şi tehnologia, şi cunoştinţele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar şi un avantaj al tehnologiei. Aşa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT