News

Testarea națională de Covid-19 a început: Vom ști procentul din populație care a trecut prin infecție

02.07.2020 | 10:34
Testarea nationala de Covid19 a inceput Vom sti procentul din populatie care a trecut prin infectie
ADVERTISEMENT

Testarea națională de Covid-19 a început în România. La finalul ei, spun specialiștii din Sănătate, vom ști exact procentul din populație care a trecut prin infecție.

Procesul epidemiologic a debutat chiar în prima zi a lunii iulie, atunci când au fost recoltate probe din județul Ialomița, urmat imediat de București.

ADVERTISEMENT

Această analiză sanitară la nivel național ar urma să se încheie la sfârșitul lunii august și este făcută cu cea mai avansata metodă disponibilă în acest moment.

A început testarea națională anti Covid-19

La începutul lunii mai, Nelu Tătaru anunța că Ministerul Sănătății va începe o campanie de testare la nivel național pentru Covid-19, cu scopul de a verifica nivelul de imunizare al populaţiei.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 1 iulie, Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat că autoritățile medicale au început să facă o serie de prelevări în câteva locații. Prima este județul Ialomița, urmată de București.

”Toate probele care sosesc sunt însoţite de un cod de bare, care este automat încărcat în platforma STS. Au început să se facă câteva prelevări în câteva locaţii. Prima este judeţul Ialomiţa şi câteva au fost efectuate şi în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Este un eşantion care este calculat într-un fel anume, dar este şi un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante şi evident cu consimţământul lor.

Noi credem că la sfârşitul lunii august o să avem încheiate recoltările şi cea mai mare parte din rezultate la dispoziţie”, a declarat Pistol la Digi24.

ADVERTISEMENT

Directorul CNSCBT: Vom ști procentul de români care au trecut prin infecție

După testările din cele 8 regiuni ale României, cei din Ministerul Sănătății vor să știe cu exactitate care este procentul din populația României care a trecut prin boală, dar și procentul care a beneficiat de anticorpi după infectare.

”Vom ști care este procentul din populația României care a trecut prin infecție pentru că care anticorpi, fie că a știut sau nu a știut că a trecut prin infecție, vom ști separat pe care fiecare grupă de varstă, care este procentul persoanelor care a trecut prin infecție și vom ști de asemenea și pe regiuni, cele 8 regiuni ale României, care este procentul persoanelor care au trecut prin infecție.

Datele vor fi puse la dispoziția decidenților, de aceea derulăm acest studiu ca să sprijine decidenții pentru măsuri, și mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni.”, a adăugat Dr. Pistol pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT