News

Teste COVID-19 falsificate, descoperite în vămi. Polițiștii fac verificări suplimentare

10.01.2021 | 19:09
Teste COVID19 falsificate descoperite in vami Politistii fac verificari suplimentare
Noua variantă a tulpinii COVID din India, descoperită la 10 persoane în România. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliția de Frontieră va face verificări mai riguroase la granițele României după ce au fost descoperite mai multe teste false pentru coronavirus, prezentate de către persoanele care vin  din zone cu risc mare de infectare. Testele pot fi cumpărate de pe internet, informează Antena 3.

Polițiștii au fost alarmanți de faptul că au apărut anunțuri pe grupurile de Facebook ale românilor din străinătate prin care unele persoane vând certificate cu rezultate negative ale testelor COVID-19.

ADVERTISEMENT

Cu aceste teste falsificate, clienții lor vor să evite cheltuielile și timpul pierdut pentru o testare reală, precum și carantina obligatorie în lipsa testului PCR.

Teste falsificate, cumpărate cu 50 de euro

În general, situațiile de criză dau idei infractorilor, că ei sunt specializați. Și atunci sigur că au căutat această modalitate de abordare infracțională” a declarat Dumitru Coarnă, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor.

ADVERTISEMENT

Acum  o săptămână și jumătate autoritățile române au descoperit un caz surprinzător de fraudă, anume doi cetățeni bulgari au fost prinși în timp ce încercau să intre în România cu certificate medicale false. În cursul cercetărilor., bulgarii le-au declarat polițiștilor faptul că le-au cumpărat cu 50 de euro, indiciu privind formarea unor rețele de falsificare a acestui tip de document.

O altă situație care le-a dat de bănuit polițiștilor de frontieră este în care anumite persoane care nu au fost lăsate să intre pe teritoriul țării noastre deoarece nu aveau certificatele medicale necesare s-au întors cu documentele necesare după 30 de minute. Astfel este posibil ca vânzătorii de teste să-și ofere marfa chiar în  apropierea punctelor de trecere a frontierei.

ADVERTISEMENT

Persoanele care vin în România din țările aflate în „zona galbenă” trebuie să aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România. În caz contrar, vor trebui să stea în carantină timp de două săptămâni.

Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
Rezultate admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată, publicată azi
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Al Bano dezvăluie adevăratul motiv al despărțirii de Romina Power, la împlinirea vârstei...
Al Bano dezvăluie adevăratul motiv al despărțirii de Romina Power, la împlinirea vârstei de 80 de ani: „O spun în premieră: problema a fost marijuana„
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata...
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Mihai Trăistariu a dat de belea cu apartamentele de la mare. ''Era un...
Mihai Trăistariu a dat de belea cu apartamentele de la mare. ''Era un cuplu de swingeri, mi-au propus, dar eu nu am avut curajul, mi-e rușine să fac așa ceva''
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la...
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la liceul dorit