Sport

Testele COVID adâncesc şi mai mult misterul! Traseul lui Novak Djokovic din 16 -17 decembrie, când era pozitiv. „Rezultate manipulate?”. Foto

Novak Djokovic a fost eliberat din hotelul refugiaților și a avut primul antrenament la Melbourne. Controversele continuă. În luna decembrie, când a fost depistat pozitiv, a participat la mai multe evenimente fără mască.
12.01.2022 | 09:02
Testele COVID adancesc si mai mult misterul Traseul lui Novak Djokovic din 16 17 decembrie cand era pozitiv Rezultate manipulate Foto
Novak Djokovic, alături de copii în Belgrad, la o zi după ce a fost depistat pozitiv. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
12-01-2022
07:02

Testele lui Novak Djokovic au stârnit o mare controversă

Jurnaliștii de la Der Spiegel pun la îndoială veridicitatea testului pozitiv al lui Novak Djokovic de la jumătatea lunii decembrie. „A fost manipulat rezultatul testului pozitiv?”, a fost întrebarea pe care și-au pus-o germanii.

La procesul de luni, 10 ianuarie, avocații lui „Nole” au prezentat două teste. Unul era pozitiv, efectuat pe 16 decembrie, iar celălalt negativ, efectuat pe 22 decembrie. Presa din Germania are însă suspiciuni asupra celor două rezultate.

Mai întâi, nemții au sesizat că pe rezultatele testelor din Serbia sunt trecute data și ora. Pe testul pozitiv din 16 decembrie apare o altă dată, 26 decembrie.

„Data și ora sunt produse automat de sistem și arată când testul a fost introdus în baza de date. Asta se întâmplă de obicei la câteva minute după aflarea rezultatului. O altă posibilitate ar fi ca data și ora să fie generate când o persoană descarcă testul din data de baze. Avocații au prezentat și un test negativ, din 22 decembrie, dată confirmată de data și ora imprimate digital”, scrie Der Spiegel.

Apoi, Der Spiegel a scanat și codurile QR ale lui Djokovic. Cel din 16 decembrie a primit luni, 10 ianuarie, la ora 13:19, un rezultat negativ, iar o oră mai târziu, la 14:33, acesta a ieșit pozitiv.

Și numărul de ordine al testului efectuat de Djokovic pe 16 decembrie stârnește suspiciuni. Se identifică cu 7371999, în timp ce testul din 22 decembrie are un număr de 50 de ori mai mic, deși avocații spun că ar fi fost făcut ulterior.

„Credem că aceste numere de identificare sunt date consecutiv”, a declarat un expert în IT pentru Der Spiegel, care speculează că testul negativ ar fi fost efectuat înainte de cel pozitiv.

O altă explicație a fost oferită de același expert în IT: „Cea mai plauzibilă explicație ar fi că testul pozitiv a fost adăugat în bază de date pe 26 decembrie, nu pe 16”.

Cazul Novak Djokovic a depăşit barierele tenisului, iar procesul său de la Melbourne a împărţit lumea în două. Avocaţii sârbului au avut o prestaţie remarcabilă la audierile publice şi judecătorii au decis ca sârbul să primească viza pentru a intra în Australia.

Au apărut testele COVID ale lui Djokovic din decembrie! Misterul se adânceşte

Însă, cazul este departe de a fi clarificat. Victoria sârbului a fost obţinută pe baza unor vicii de procedură, scoase în evidenţă cu abilitate de avocaţii jucătorului de tenis. Însă, Novak Djokovic mai are de dat nişte explicaţii pentru câteva acuzaţii mai grave.

ADVERTISEMENT

Avocaţii sârbului susţin că Novak Djokovic este trecut prin boală, pe care a contractat-o pe data de 16 decembrie: “și-a exercitat dreptul la o excepție de la regula privind vaccinarea de urgență la intrarea în Australia pentru că a contractat COVID pe 16 decembrie anul trecut”, se arată în comunicarea avocaţilor.

În mediul online au apărut deja dovezi cu testul pozitiv al sârbului. Numai că, în aceeaşi perioadă, Djokovic a participat la mai multe evenimente. Iar jucătorul de tenis a fost fotografiat în zilele de după infectare la mai multe evenimente.

ADVERTISEMENT

În ziua testării a participat la lansarea timbrelor poştale cu numele său!

Pe data de 16 decembrie, Novak Djokovic a fost testat la Institutul de Sănătate Publică din Serbia, la ora 13:05. Medicii l-ar fi informat seara despre rezultatul pozitiv, conform constatărilor de laborator, la ora 20:00, conform presei din Serbia.

În aceeaşi zi, Djokovic a participat la o ceremonie în care erau lansate timbrele poştale cu numele său. Liderul mondial ATP a devenit primul sportiv dintr-o probă individuală care a primit această onoare, în istoria Serbiei.

ADVERTISEMENT

Djokovic, fără distanţare şi mască între copii, la o zi după ce a fost depistat pozitiv la COVID!

Dacă se presupune că Djokovic nu ştia încă rezultatul testului în timpul ceremoniei de la Poştă, argumentul nu stă în picioare o zi mai târziu. Pe 17 decembrie, când Djokovic ar fi trebuit să ştie că este testat pozitiv, le-a înmânat trofee copiilor de la Asociaţia de Tenis din Belgrad:

“Novak Djokovic înmânează trofeele celor mai buni concurenţi ai asociaţiei de tenis din Belgrad pentru anul 2021”, se arată în postarea de Facebook a sârbilor, datată pe 17 decembrie.

ADVERTISEMENT

A dat interviu pentru “L’Equipe” când ar fi trebuit să stea în izolare! Reacţia dură a francezilor

Pe imagini se vede cum la eveniment nu se poartă mască şi nu se păstrează distanţarea fizică. Programul lui Djokovic a fost destul de aglomerat pentru că imediat după a dat un interviu şi a făcut o sesiune foto pentru “L’Equipe”.

Reprezentanţii revistei au mers la Belgrad, acolo unde i-au acordat trofeul pentru cel mai bun sportiv al anului. L’Equipe a publicat imediat după proces că dacă Djokovic ştia că este depistat pozitiv şi nu a luat nicio măsură, lucrurile sunt mult mai grave decât au fost iniţial.

Iar legislaţia sârbă este aspră în ceea ce priveşte combaterea zădărnicirii bolilor. În articolul 249, se arată că: „Cine nu acționează în conformitate cu reglementările, hotărârile sau ordinele pentru combaterea sau prevenirea bolilor contagioase, și în urma cărora se transmit boli contagioase, se pedepsește cu închisoare de până la trei ani.”

Un avocat sârb este sigur că Nole nu va păţi nimic: “Parchetul sârb nu va face nimic 99,99 la sută. Este cea mai slabă verigă a justiției noastre”

Publicaţia croată Index a contactat un avocat sârb, Aleksandar Olenik, care a explicat că procuratura nu a dechis niciun dosar penal în Serbia în această perioadă privind combaterea zădărnicirii bolilor. Avocatul este sigur că Djokovic nu va păţi nimic:

“Mă interesează cum va reacționa în acest caz. Instanța australiană a pus la dispoziție o confirmare că Djokovic s-a infectat pe 16 decembrie. În Serbia există o procedură de sesizare prin SMS a persoanelor infectate.

Ulterior, acesta a încălcat măsurile. Este un comportament cu mare pericol social deoarece, datorită faimei sale, a participat la un număr mare de evenimente sociale, la care au fost prezenți un număr mare de cetățeni, în special copii, iar Djokovic nici măcar nu a purtat mască. 

Nu va fi nimic. Parchetul sârb nu va face nimic 99,99 la sută. Este cea mai slabă verigă a justiției noastre și este în cea mai proastă stare și este supusă influențelor politice. Este un braț extins al puterii executive. Sunt sigur că nu vor face nimic, absolut nimic în această problemă”, a spus Olenik pentru Index.

A apărut online testul pozitiv al lui Djokovic! Codul QR, neconcludent. Pentru unii pozitiv, pentru alţii negativ

După procesul lui Novak Djokovic, în mediul online au apărut testele efectuate de sârb pe 16 decembrie (când a fost testat pozitiv) şi pe data de 22 decembrie (negativ), pe care le puteţi vedea mai jos.

Testul poitiv al lui Djokovic
Testul poitiv al lui Djokovic

Însă, mediul online a fost împărţit în două pentru că în momentul în care utilizatorii au vrut să verifice codul QR, unii primeau test negativ şi unul test pozitiv, pe acelaşi cod, lucru remarcat şi de celebrul jurnalist specializat pe tenis, Ben Rothenberg: “Oamenii obțin un amestec de rezultate pozitive/negative din același cod QR acum, nu știu ce să spun dincolo de faptul că este bizar.)”

Ben Rothenberg
Mesajul lui Ben Rothenberg pe Twitter

Test pozitiv şi negativ, accesând acelaşi link: 

Test pozitiv
Test pozitiv şi test negativ pe acelaşi cod qr

Conferinţa de presă a familiei Djokovic, încheiată brusc când a venit întrebarea despre infectare

Asta nu face decât să adâncească misterul testului efectuat de Novak Djokovic, pe data de 16 decembrie. După proces, familia Djokovic a susţinut o conferinţă de presă, iar când fratele lui Nole a fost întrebat de evenimentele la care a participat pe 17 decembrie, când, conform documentelor, a fost depistat pozitiv, conferinţa s-a încheiat brusc.

VEZI VIDEO:

Ministrul Imigraţiei îi poate retrage viza lui Djokovic! Interzis 3 ani în Australia?!

Emoţiile nu s-au încheiat pentru Novak Djokovic. Ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, poate revoca viza sârbului în Australia. Dacă ministrul va apela la această variantă, Djokovic nu ar mai putea intra în Australia pentru următorii trei ani.

În acest moment, Novak Djokovic are dreptul de a participa la Australian Open 2022, însă statul australian poate face recurs. Telenovela nu doar că nu a ajuns la final, ci controversele în jurul acestui caz par să adâncească şi mai mult misterul.

  • 5 zile a stat Novak Djokovic în izolare în Australia
  • 16 decembrie 2021 este data la care Djokovic a fost depistat pozitiv
ADVERTISEMENT