News

Teste de antrenament. Modele de subiecte la română la Evaluarea Națională 2024

Teste de antrenament română la Evaluarea Națională. Cum să te pregătești pentru marele examen, ce să faci pentru o notă mare
21.06.2024 | 15:00
Teste de antrenament Modele de subiecte la romana la Evaluarea Nationala 2024
Teste de antrenament. Modele de subiecte la română la Evaluarea Națională 2024. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe 25 iunie, elevii se pregătesc de proba scrisă la limba română, după care va urma proba la matematică, programată pe 27 iunie. Proba scrisă la limba maternă va avea loc pe 28 iunie 2024, iar după acest moment tinerii din România vor afla la ce liceu vor ajunge repartizați.

Teste de antrenament la Limba și literatura română pentru Evaluare Națională 2024

Primele rezultate vor fi afișate, după contestații, pe data de 3 iulie, până la ora 14:00. În condițiile în care elevii au tot mai puțin timp la dispoziție pentru a se pregăti de Evaluarea Națională, Ministerul Educației a pregătit mai multe așa zise teste de antrenament, ca toți elevii să își verifice cunoștințele în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Așadar, primele teste de antrenament la limba și literatura română au fost făcute publice. Pentru rezolvarea subiectelor de la Evaluare Națională 2024, elevii vor avea la dispoziție două ore. Fișa de examen pentru proba de limba română cuprinde două subiecte, alcătuite din mai multe exerciții.

Trebuie menționat că pentru acestea sunt acordate zece puncte din oficiu, potrivit anunțului oficial al Ministerului Educației. Potrivit specialiștilor, orice elev mediocru ar trebui să fie în stare să obțină cel puțin o notă de trecere la acest examen. E nevoie să rezolvi teste de antrenament română evaluare națională pentru a nu avea emoții

ADVERTISEMENT

Calendar Evaluarea Națională 2024, clasa a VIII-a

La fel ca în fiecare an, Ministerul Educației a făcut public calendarul pentru Evaluarea Națională. În 2024, emoțiile încep în perioada 11 – 14 iunie 2024, când elevii se vor înscrie la Evaluarea Națională. Ulterior, cursurile se încheie pe 14 iunie 2024, astfel că toți elevii de clasa a VIII-a se pot pregăti pentru proba scrisă la limba română.

Această probă a fost programată pentru 25 iunie și va fi urmată de proba scrisă la Matematică, pe 27 iunie. Proba scrisă la limba maternă urmează pe 28 iunie, iar pe 3 iulie 2024 vor fi afișate primele rezultate înainte de contestații.

ADVERTISEMENT

Aceste contestații pot fi făcute până pe 4 iulie la ora 12:00. Contestațiile vor fi soluționate între 4 și 9 iunie, după care pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale. În acel moment, elevii din România își vor da seama ce le rezervă următorii patru ani de viață.

Ce au avut de rezolvat elevii la română, la simularea Evaluării Naționale 2024

La fel ca în fiecare an, elevii au putut să se pregătească mai bine de Evaluarea Națională și să intre în febra acestui examen cu deja cunoscuta simulare. Aceasta a avut loc în urmă cu mai multe luni, iar primul dintre subiectele la Română a fost un fragment din romanul ”În umbra ei” de Simona Antonescu.

ADVERTISEMENT

Al doilea subiect la română a fost din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017. Conform datelor oficiale furnizate de Ministerul Educației, rata de prezență la simularea națională a fost de 93,4%, peste 164.600 de elevi fiind prezenți dintr-un total de 176.266 de elevi.

Subiectele de anul trecut de la română la Evaluare Națională 2023

În 2023, elevii din România au avut de răspuns la mai multe cerințe în baza a două texte și să rezolve mai multe chestiuni de gramatică, precum și să caracterizeze un personaj dintr-un text de Ioan Slavici. Printre altele, elevii au fost nevoiți să spună două cuvinte din câmpul lexical al fructelor și să stabilească dacă sunt adevărate sau false anumite enunțuri.

Mai apoi, elevii de clasa a VIII-a au făcut un text în care au argumentat de ce este importantă respectarea regulilor, precum și caracterizarea unui personaj dintr-un text de Ioan Slavici. Mai mult ca sigur în acest an subiectele vor fi altele, cum se întâmplă de obicei.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Schema prin care turiştii au fost păcăliţi cu cazări ieftine în Mamaia Nord....
Schema prin care turiştii au fost păcăliţi cu cazări ieftine în Mamaia Nord. Au plătit mii de lei să stea la un hotel care era închis
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”