News

Teste de antrenament, setul 11. Modelele de subiecte de Bacalaureat, publicate de Ministerul Educației

Ministerul Educației a publicat setul 11 de teste de antrenament pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat.
24.05.2021 | 16:21
Teste de antrenament setul 11 Modelele de subiecte de Bacalaureat publicate de Ministerul Educatiei
Teste de antrenament, setul 11. Modelele de subiecte de Bacalaureat, publicate de Ministerul Educației. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a publicat, luni, setul 11 al modelelor de teste de Bacalaureat pentru viitorii absolvenți ai claselor a XII-a.

Această serie a testelor de antrenament a fost făcută publică de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului condus de Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2021. Setul 11 al testelor de antrenament, publicat de Ministerul Educației

Modelele testelor pentru Bacalaureat 2021 sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează și subiectele de la toate examenele naționale, conform Edupedu.ro.

Până în prezent au fost lansate alte 10 seturi de teste de antrenament pentru Bacalaureat. Ultimul a fost publicat pe data de 17 mai. Baremele pentru aceste teste vor fi publicate vineri, 28 mai 2021.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, anunț privind desfășurare probelor de Bacalaureat 2021

Recent, Ministerul Educației a anunțat că a hotărât să păstreze calendarul examenului de Bacalaureat 2021 așa cum a fost stabilit în toamna anului trecut, în ciuda pandemiei.

Asta înseamnă că examenele vor fi organizat în două sesiuni, una de vară și a doua de toamnă, pentru cei ce au picat în prima sesiune.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Educației a anunțat că nu se va organiza o sesiune specială de bacalaureat pentru absolvenții care sunt în carantină în perioada examenului. Potrivit acestuia, ei au posibilitatea de a da Bac-ul în sesiunea de toamnă.

Mai exact, cei care nu se vor prezenta la prima sesiune a Bacalaureatului au a doua șansă pe 16, 17 și 18 august.

ADVERTISEMENT

Probele scrise din prima sesiune Bac 2021 încep în data de 28 iunie. În ceea ce privește probele de competențe, acestea vor fi echivalate, așa cum s-a întâmplat și anul trecut.

La mijlocul săptămânii trecute, a fost adoptat, în ședință de Guvern, proiectul de Ordonanță de Urgență inițiat de Ministerul Educației pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ.

Oficialii din fruntea ministerului a anunțat că, la fel ca în 2020, ​​și în anul în curs, probleme de competențe se echivalează, având în vedere ”organizarea examenului de bacalaureat în condiții excepționale”. Detalii, AICI.

Calendar Bacalaureat 2021

  • 31 mai – 4 iunie 2021 – înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
  • 4 iunie 2021 – încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 28 iunie 2021 – Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 5 iulie 2021 – afişarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 şi depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00
  • 6 – 9 iulie 2021 – rezolvarea contestaţiilor
  • 9 iulie 2021 – afişarea rezultatelor finale.
ADVERTISEMENT