News
notix pixel id

Teste gratuite pentru COVID-19 în peste 100 de farmacii din țară. Care e lista completă

Teste gratuite pentru COVID-19 în mai multe farmacii din România
30.09.2021 | 23:11
Teste gratuite pentru COVID-19 în peste 100 de farmacii din țară. Care e lista completă
Teste gratuite pentru COVID-19 în peste 100 de farmacii din țară. Care e lista completă
ADVERTISEMENT

Există mai mult de 100 de farmacii în țara noastră care testează gratuit persoanele pentru a depista infecția cu noul coronavirus. Acestea sunt în mai multe județe ale țării.

Unde se pot face teste gratuite pentru coronavirus

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care a mai precizat și că testele folosite în aceste farmacii provin de la acesta.

Totodată, în același mesaj făcut public, ministerul anunță că serviciul de testare poate fi tarifat de farmacii.

ADVERTISEMENT

„Potrivit art. 8 din Ordinul ministrului sănătății nr. 644/2021 privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, testarea se realizează prioritar cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil.

Sublinem că serviciul de testare prestat de către unitățile farmaceutice poate fi tarifat, în acord cu legislatia in vigoare”, a transmis Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre 106 farmacii care efectuează gratuit aceste teste pentru COVID-19. 12 dintre ele sunt în Capitală. Un număr mare este și în Prahova, unde sunt 19, alte 13 sunt în Cluj și câte 10 în Constanța și Iași.

Lista farmaciilor care testează gratuit poate fi consultată aici.

Numărul cazurilor de infectare a atins un nou record, joi

Anunțul ministerului vine în contextul în care, joi, a fost atins un nou record de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, au fost raportate peste 12.000 de noi îmbolnăviri în doar 24 de ore.

ADVERTISEMENT

În acest context, Comitetul pentru Situații de Urgență s-a reunit joi seară pentru a lua noi măsuri care să prevină noile îmbolnăviri, iar riscul de infectare să fie scăzut pe cât posibil.

De asemenea, și numărul deceselor este unul alarmant. Acesta a ajuns la 176 de persoane care și-au pierdut viața din cauza infecției cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Printre persoanele care au decedat din cauza infecției cu coronavirus au fost și doi copii, care aveau comorbidități.

„Dintre cele 176 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă  0-9 ani, 5 la categoria de vârstă 30-39 ani, 10 la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 la categoria de vârstă 60-69 ani, 62 la categoria de vârstă 70-79 ani și 53 la categoria de vârstă peste 80 ani”, au transmis autoritățile în ziua de joi.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri