News

Teste negative COVID-19 de vânzare în vama Promachonas! 30-40 de euro costă certificatul

14.07.2020 | 17:18
Teste negative COVID19 de vanzare in vama Promachonas 3040 de euro costa certificatul
ADVERTISEMENT

Teste negative COVID-19 de vânzare în vama Promachonas! Polițiștii au avertizat deja asupra cestor certificate care atestă că posesorul nu are coronavirus.

Actele erau vândute chiar la punctul de trecere a frontierei din Bulgaria în Grecia, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unei măsuri care prevede obligativitatea acestor documente.

ADVERTISEMENT

Lucrul acesta se întâmplă la miezul nopţii de marţi spre miercuri. Presa elenă a scos la iveală mica afacere care a înflorit în vamă.

Afacere cu teste COVID-19 în vama din Promachonas

Conform unui reportaj difuzat chiar de un post de televiziune, au avut loc inspecţii în zona de frontieră. Acestea au scos la lumină tentativa unora de a vinde certificate false turiştilor care vor să treacă frontiera în Grecia.

ADVERTISEMENT

Potrivit postului, unii turişti ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a evita testarea la Promachonas, o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

În mod normal, aceste certificate false atestă că deţinătorul a fost testat ”negativ” cu covid-19, ceea ce îi conferă dreptul de a intra pe teritoriul grecesc.

ADVERTISEMENT

Un certificat fals costă între 30 şi 40 de euro. Televiziunea elenă a anunțat că persoanele care deţin astfel de certificate riscă închisoarea.

Documentele nu au fost emise de către laboratoare acreditate și pot suporta modificări. Astfel, se schimbă numele şi alte date esenţiale, după care actul este vândut celor care vor să intre în Grecia.

ADVERTISEMENT

Autorităţile elene sunt la curent cu aceste certificate false şi intenţionează să efectueze teste aleatorii turiştilor, la frontieră

 

 

ADVERTISEMENT