News

Testele de anticorpi la coronavirus ar putea fi greșite în 50% din cazuri. Concluzia Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA

27.05.2020 | 11:12
Testele de anticorpi la coronavirus ar putea fi gresite in 50 din cazuri Concluzia Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA
ADVERTISEMENT

Testele de anticorpi la coronavirus ar putea furniza rezultate greșite în 50% din cazuri. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA.

Testele de anticorpi la coronavirus ar putea fi greșite în 50% din cazuri. Concluzia Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA

În plină pandemie, toată lumea medicală vorbește despre apariția anticorpilor care conferă imunitate în fața noului coronavirus. În acest sens, o amplă testare se realizează în toate țările lumii pentru a verifica nivelul imunizării populației.

ADVERTISEMENT

Legat de acești anticorpi, un studiu din SUA vine cu vești foarte proaste legat de aceste tipuri de teste, anunță CNN.

Centrul de pentru Controlul și Prevenirea bolilor de peste ocean a ajuns la concluzia că testele de anticorpi utilizate pentru a determina dacă persoanele au fost infectate în trecut cu noul coronavirus ar putea fi greșite în jumătate din cazuri.

ADVERTISEMENT

Conform CDC, aceste teste nu sunt însă suficient de precise pentru a edifica nivelul anticorpilor prezenți în organismele celor care au trecut prin boală.

”Rezultatele testelor serologice nu trebuie utilizate pentru a lua decizii cu privire la gruparea persoanelor care sunt admise în grupuri reunite, cum ar fi școli, cămine sau facilități de corecție.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, aceste rezultate ale testelor serologice nu trebuie utilizate pentru a lua decizii cu privire la întoarcerea persoanelor la locul de muncă.”, consideră CDC.

Care este rolul acestor teste serologice

Aceste teste pentru anticorpi la coronavirus, numite științific ”teste serologice”, urmăresc să stabilească dacă o persoană este imună la COVID-19 după ce a fost infectată deja cu noua maladie.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, se consideră că dacă doar 5% din populația testată are virusul, un test cu o precizie de peste 90% poate tot pierde jumătate din cazuri, a stabilit CDC.

”În majoritatea țărilor, inclusiv a zonelor care au fost puternic afectate, prevalența anticorpului SARS-CoV-2 este de așteptat să fie scăzută, variind de la mai puțin de 5% la 25%, astfel încât testarea în acest moment ar putea duce la relativ mai multe rezultate pozitive false și mai puține rezultate fals-negative”, mai afirmă reprezentanții CDC.

Pentru a obține rezultate cât mai aproape de realitate, persoanele ar trebui testate de două ori şi rezultatele comparate, mai arată oamenii de știință de peste ocean.

ADVERTISEMENT