ADVERTISEMENT
News

Testele pentru vaccinul Covid-19, suspendate. Ce s-a întâmplat cu un voluntar participant la studiu

Autor: Adrian Baciu | 09.09.2020 | 07:46
Testele pentru vaccinul Covid-19, suspendate. Ce s-a întâmplat cu un voluntar participant la studiu
Testele pentru vaccinul Covid-19, suspendate. Ce s-a întâmplat cu un voluntar participant la studiu. Sursa foto: hepta.ro

Una dintre marile companii farmaceutice participante la găsirea unui tratament pentru Covid-19 a anunțat că și-a suspendat testele pentru vaccinul anti-coronavirus.

ADVERTISEMENT

Gigantul AstraZeneca a emis un comunicat în care anunță o pauză temporară la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva SARS-CoV-2.

Măsura decidenților din companie a fost luată după apariţia unei boli neexplicate la un participant în acest studiu, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

S-au suspendat testele pentru vaccinul Covid-19. Ce a pățit un voluntar participant la studiu

Gigantul de medicamente AstraZeneca a declarat marți, prin intermediul unui comunicat, că a întrerupt studiile globale ale vaccinului său împotriva coronavirusului din cauza unei boli inexplicabile la unul dintre voluntari.

Aceasta este o măsură de precauție standard în studiile cu acest tratament, menită să asigure că vaccinurile experimentale nu provoacă reacții grave în rândul participanților.

ADVERTISEMENT

”În cadrul studiilor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent”, a declarat biroul de presă al companiei AstraZeneca.

AstraZeneca: ”E normal să apară unele boli în timpul studiilor”

În această perioadă extrem de complicată pentru omenire, care caută cu disperare un vaccin eficient anti Covid-19, compania AstraZeneca își testează tratamentul, numit ”vaccinul Oxford”, care a fost dezvoltat împreună cu Universitatea Britanică din Oxford, în Statele Unite, precum și în Marea Britanie, America Latină, Asia, Europa și Africa.

ADVERTISEMENT

”Aceasta este o acțiune de rutină care trebuie să aibă loc ori de câte ori există o boală potențial inexplicabilă într-unul dintre studii, în timp ce este investigată. Vrem să ne asigurăm că menținem integritatea studiilor”, se adaugă în comunicatul companiei farmaceutice.

De asemenea, reprezentanții gigantului medical mai spun că, în studii mari, cum este acesta, pot apărea cazuri în care alte boli să rezulte din administrarea vaccinurilor.

ADVERTISEMENT

”În studiile mari, bolile pot apărea în diferite faze, dar trebuie verificate independent pentru a verifica cu atenție acest lucru.

Lucrăm pentru a accelera revizuirea acestei probleme și pentru a minimiza orice impact potențial asupra voluntarilor. Suntem dedicați siguranței participanților noștri și avem cele mai înalte standarde de conduită în încercările noastre”, mai afirmă reprezentanții AstraZeneca.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!