Testul care îţi spune dacă suferi de intoleranţă la lactoză. Toată lumea trebuie să-l facă

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
01/08/2016, 10:27
Testul care îţi spune dacă suferi de intoleranţă la lactoză. Toată lumea trebuie să-l facă

Zeci de milioane de oameni din toată lumea nu digeră corespunzător lactoză. Pentru a află dacă suferit de intoleranţă la lactoză, puteţi face acasă un test simplu.

Simptoamele intoleranţei la lactoză sunt: 

– balonare
– gaze
– diaree
– crampe
– ameţeli

Aceste simptome sunt atât de comune încât nu le asociem cu mâncarea, dar multe persoane (circa 75%) dintre noi avem probleme cu intoleranţă la lactoză.

Persoanele care tolerează lactoză nu au nicio problemă când beau lapte. Acest aliment este bine digerat şi absorbit de intestin. Însă la cei cu intoleranţă, e o mare problemă; laptele nu poate absorbi, intestinul şi-a pierdut această funcţie; astfel, apar simptomele enumerate mai sus.

Cum afli că ai intoleranţă la lactoză? Faci un test simplu. Înainte de culcare, după cină, nu mănânci nimic. Dormi cele 7-8 ore şi mai aştepţi câteva ore înainte să mănânci ceva: 3 ore înainte de micul-dejun. La micul-dejun, vei lua doar un pahar cu lapte. Vei observă ce se întâmplă. Dacă ai probleme, atunci înlocuieşte orice tip de lactate.
Sunt multe surse ascunse de lactoză: în cereale (urme de zer), etc. Brânză moale e deseori problematica pentru că are mai multă lactoză. Mâncând brânză tare, e în regulă, însă mâncând brânză moale pot să apară crampe şi restul problemelor enumerate mai sus. Fiţi atenţi la ceea ce mâncaţi şi la cum va influenţează acestea sănătatea!

Sursă: realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Simona Halep – Ashleigh Barty, ora 04:00. Live video turul 3 WTA Cincinnati. Reeditarea semifinalei de la Montreal

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×