ADVERTISEMENT
News

Testul Covid-19 ultrarapid este în curs de producție. Ce țară îl va comercializa

Autor: Ana Mirea | 09.09.2020 | 23:50
Testul Covid-19 ultrarapid este în curs de producție. Ce țară îl va comercializa
Noua tulpină Covid-19 a ajuns deja în Italia. Stare de panică în Europa. Foto: Hepta

O companie din Italia va începe producţia unui test ultrarapid pentru detectarea COVID-19, pe bază de salivă şi care dă rezultatul în doar 3 minute, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Noul test a fost dezvoltat de compania Allum din localitate Merate, regiune din Lombardia, în colaborare cu Universitatea din Samnio, şi, potrivit responsabililor săi, 20 de milioane de teste vor putea fi produse în mod iminent.

Pentru a afla dacă o persoană a contractat noul coronavirus, este prelevată o mostră de salivă cu un beţişor cu capete de bumbac şi, graţie utilizării împreună a trei reactivi, se poate afla rezultatul la fel de repede ca la un test de sarcină: două linii înseamnă pozitiv, o linie este negativ.

ADVERTISEMENT

Testul ultrarapid anti-Covid-19 va da rezultatul în doar 3 minute

„Timp de 40 de ani ne-am dedicat fabricării sistemelor de iluminat, la începutul anului proiectam lămpi pentru dezinfectarea încăperilor de virus, dar ne-am dat seama că este anevoios şi necesită prea mult timp”, a declarat postului local Prima Merate proprietara companiei, Stefania Magni.

„În perioada de izolare ne-am întrebat cum putem ajuta ţara să revină cât mai repede la normalitate şi am început să studiem împreună cu Pasquale Vito, profesor de genetică la Universitatea din Sannio, şi o firmă afiliată universităţii Genus Biotech, pentru a dezvolta acest test cu rezultate ultrarapide”, a mai precizat aceasta.

ADVERTISEMENT

Este vorba de primul test de acest tip din Italia, iar după aprobarea obţinută de la Ministerul Sănătăţii va fi gata pentru a intra în producţie.

În Italia, studiile arată că 1,5 milioane de persoane (reprezentând 2,5% din populaţia Italiei) ar fi putut dezvolta anticorpi împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, 248.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Italia, dintre care 35.000 au murit. Bilanțul oficial este de șase ori mai mic decât arată datele unui studiu publicat în luna august.

În Lombardia, regiunea din nordul ţării care a fost unul dintre epicentrele primului val al epidemiei de COVID-19, 7,5% din populaţie prezintă anticorpi, în timp ce în sudul Italiei acest procent este mai mic de 1%.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!